Denizli Büyükşehir Belediyesinin ramazan ayı boyunca her gün farklı bir mahallede düzenlediği mahalle iftarları devam ediyor. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki MESKA evleri önünde kurulan iftar sofrasına, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan, davetliler, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ezan okunmadan önce herkesle tek tek selamlaşan Başkan Osman Zolan, vatandaşların ramazanlarını tebrik etti. Vatandaşlarla bir süre sohbet edip istek ve önerilerini dinleyen Başkan Zolan, fotoğraf çektirmek isteyenleri de kırmadı. Ezan okunmasıyla birlikte aynı sofrayı paylaşan binlerce vatandaş dualarla oruçlarını açmanın mutluluğunu yaşadı. 

"Ulaşabildiğimiz tüm vatandaşlarımızla aynı sofrada buluşuyoruz"

Vatandaşların yoğun katılımının kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Mehmet Akif Ersoy Mahallemizdeki bu yoğun katılımdan dolayı çok memnun oldum. Bizim amacımız bu sofralarda gönül birlikteliği yapmak. Vatandaşlarımızla yaptığımız bu iftarlar bizi daha da motive ediyor, güç veriyor" diye konuştu. "Denizli’nin yarını daha güzel olsun diye çalışıyoruz" diyen Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz yolumuza durmadan koşar adım devam edeceğiz. Tabi ki amacımız bütün vatandaşlarımıza ulaşmak onlarla iftar yapmak. Ama bir milyon nüfuslu bir şehirden bahsediyoruz. Biz de ulaşabildiğimiz tüm vatandaşlarımızla aynı sofrada buluşmaya gayret ediyoruz" dedi.

Ramazan anılarını anlattı

Basın mensuplarının sorusu üzerine çocukluğunda yaşadığı ramazan aylarının güzelliklerini, iftarları, sahurları ve teravih namazında yaşadıkları hatıraları anlatan Başkan Zolan, düzenledikleri mahalle iftarları ile bugünün çocuklarının gelecekte anlatacağı çok değerli anılara sahip olacağını belirtti. Başkan Zolan, "Mahalle iftarlarımıza katılan çocuklarımız 20-30 yıl sonra 'Biz mahallemizde binlerce kişi iftarımızı beraber açardık. İftar alanında koşup oynar ramazanın güzelliklerini hep beraber yaşardık' diye anlatacaklar. Eğer bir nebze onlara bu güzel hatıraları bırakıp, ramazanın manevi havasıyla temaslarını sağlayabiliyorsak ne mutlu bize" dedi.