Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde yaşayan 2 yaşındaki kalp hastası İdil Naz Uşan, ambulans helikopterle İstanbul'a sevk edildi.
Nazilli Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde iki gündür tedavisi süren İdil Naz Uşan'ın durumunun ağırlaşması nedeniyle İstanbul Özel Bağcılar Tekden Hastanesi Anestezi Yoğun Bakım Servisine nakledilmesine karar verildi. Sağlık Bakanlığına ait ambulans helikopterle Nazilli Şehir Stadı'ndan alınan İdil Naz bebek, anne ve babası Gülnur-Kemal Uşan'ın gözyaşları eşliğinde önce Bursa’ya ardından başka helikopter ile İstanbul’a uğurlandı. 
Bozdoğan'ın Madran mahallesinde çiftçilikle uğraştığı öğrenilen baba Kemal Uşan, bebeklerinin geçtiğimiz Çarşamba günü uykuda iken fenalaşması ile önce Bozdoğan İlçe Hastanesine, ardından da 112 Acil Servis ambulansı ile Nazilli Devlet Hastanesine sevk edildiğini ifade ederek, "Bebeğimizde kalp büyümesi ve bağırsaklarında problem varmış. Buna bağlı olarak şoka girmiş ve biz son anda durumu fark ettik. İlk müdahalesini Bozdoğan'da yaptılar. Ardından da Nazilli Devlet Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinde 2 gündür tedavi görüyordu. Bugün sabah saatlerinde tedaviye yanıt vermediği ifade edilerek buradan da daha iyi tedavi edilmesi için İstanbul'a sevk edileceği söylendi. İlk bebeğimiz ve çok korkuyoruz. Allah’ım inşallah bebeğimizi bize bağışlar" dedi.
Çocuklarını yaşatmak için büyük mücadele veren Uşan ailesine, Bozdoğan Belediye Başkanı S.Tümer Apaydın destek çıkmaya çalıştı. Ailenin harcamalarını faturalandırarak karşılayacağını söyleyen Apaydın, bir hava yolları şirketine aileyi yönlendirmesine rağmen İzmir’den Uçak bulamayan aile, alternatif olarak otobüs ile İstanbul’a gitmek isterken bir şok da burada yaşadı. Otobüs terminalinde onlarca otobüs firması olmasına rağmen gün içinde İstanbul’a boş sefer bulamadı. Üniversite öğrencilerinin vize haftasından çıkmasından dolayı tüm seferlerin dolu olduğu öğrenilirken, maddi sıkıntıları bulunan ailenin İstanbul’a gitmek için alternatif yollar aradığı öğrenildi.