Muğla’nın Marmaris ilçesi İçmeler beldesinde denizin bazı bölgelerinde kaynamayı andıran görüntüler kaydedildi. Uzmanlar, suyun bazı hastalıklara şifa olduğunun bilindiğine dikkat çekerek bölgede sağlık turizminin geliştirilebileceğini söylüyor.

İçmeler'de bir otel sahibi olan Halil Karademir, bir arkadaşının burada su çıktığını söylemesi üzerine olaydan haberi olduğunu belirterek, "Bazı arkadaşlar burada ne olduğunu merak etmişler, kılıç balığımı, deniz altımı diyenler var. Bu bir su ama nasıl bir su? Termal sıcak su olabilir, şifalı su olabilir. Bunun araştırılmasını istiyorum. Burasının derinliği 8 metre kadardır. Yüksek bir basınç var ki bu su yukarıya kadar çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Bölgede araştırmaları ile tanınan jeofizik mühendisi Hakan Beyaz, yapılan jeofizik araştırmalar sonucu bu suyu tespit ettiklerini söyledi. Beyaz, "Daha önceden karada 5 noktada bu suyu tespit etmiştik şimdi de denizden çıkışını gözlemliyoruz. Daha önce bu bölgede çıkan suyu analiz ettiklerinde yoğun miktarda anyon, katyon, mineral ve radyoaktivite özelikte olduğunu tespit ettiklerini bunun neticesinde de şifalı su olduğu tescil edildi. Bu su 5 ana hastalık olmak üzere deri hastalıkları, sedef, romatizmal hastalıklar, akciğer rahatsızlıkları, kadın hastalıkları ve çersindeki magnezyum nedeni ile kanser önleyici özelliğe sahip olduğu tescil ettirildi. Bu su sayesinde Marmaris’te sağlık ve kış turizmi gerçekleşebilir." dedi.