Çivril Yukarı Mahallede 20 yıldır lastik tamir işi ile uğraşan tamir ustası Cem Güllübaş elinde biriken hurda araç lastiklerinden çiçek saksısı yaptı. Hurda lastikleri isteğe göre boyayan Güllübaş traktör lastiklerinde de bahçe süs havuzu yapıyor. Salgın döneminde işlerinin yavaşlaması ile elindeki hurda araç lastiklerinden saksı yapmaya başlayan usta Cem Güllübaş “görüp isteyen çok var. Elimiz boş kaldıkça eski lastikleri kesip saksı yapıyoruz” dedi.

Geri Dönüşüm Firmalarının hurda araç lastiklerini alıp yeniden ekonomiye kazandırdığını ancak salgın döneminde firmaların çok fazla gelmediğini sözlerine ekleyen Cem Güllübaş “elimizde hurda araç lastiği çok birikti. Bizde bunları nasıl değerlendirelim diye düşünürken aklımıza saksı yapmak geldi. Lastikleri desenli olacak şekilde kestik, boyadık ve içini toprak doldurup çiçek diktik. İşyerimizin önüne koydupumuz renkli ve şekil şekil saksıları görenler evlerinin önüne işyerlerinin önüne istemeye başladı bizde gelen taleplere göre saksıları hazırlayıp müşterilerimize veriyoruz” dedi.

Lastik büyüklüğüne göre bir saksı yapımının 1 saat ile 1 buçuk saat arasında değiştiğini söyleyen Cem Güllübaş “saksıları elimiz boş olduğu zaman yapıyoruz. Saksının yapım süresi, lastiğin büyüklüğüne göre değişiyor. Kesilen lastik ters çevrilip boyanıyor. İsteğe göre renk ve desen de yapıyoruz. Boyama bittikten sonra toprak doldurup istediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz” dedi.

Traktör lastiklerinden havuz

Araç lastiklerinin saksı yapmaya uygun olduğunu belirten Güllübaş “araç lastikleri hem işlenmesi, hem taşınması hem de estetik açıdan saksı için ideal. Traktör ve kamyon lastiklerinden genelde bahçeler için küçük süs havuzları istiyorlar. Büyük lastikler saksıdan ziyade süs havuzu için daha çok tercih ediliyor” dedi.

HURDA LASTİKLER SAKSI OLDU