Muğla’nın Marmaris ilçesinde sabah saatlerinde hortum dehşeti yaşandı. İlçeye 25 kilometre uzaklıktaki İnbükü Orman kampında etkili olan hortum dev ağaçları kökünden sökerek devirdi. Kampta tatil yapan 10 kişi büyük tehlike atlattı.
Edinilen bilgiye göre; dün öğle saatlerinde başlayan fırtına ve sağanak yağış Marmaris’te gece boyunca etkili oldu. Sabah saatlerinde de etkisini devam ettiren sağanak yağış ve fırtına Milli Parklar Müdürlüğü’ne bağlı İnbükü Orman kampında hortuma neden oldu. Denizden aniden gelen hortum orman kampındaki dev çam ağaçlarını köklerinden sökerek devirdi. Hortum nedeniyle 20’si çam 10’u da sığla ağacı olmak üzere 30 ağacı devrildi. Aniden gelen hortumla neye uğradıklarını şaşıran kampçılar büyük korku yaşadı. Karavan ve çadırlara yakın bölgede devrilen ağaçlar her hangi bir can kaybına yol açmazken kampçılar yağmur ve fırtına nedeniyle zor anlar yaşadı. Orman İşletme Müdürlüğü kamp alanında hortum nedeniyle tedbir aldı. İlçede sağanak yağmurun bugün de etkili olması bekleniyor.
20 yıldan bu yana karavanı kampa ile tatile gelen Yalçın Durdağ, “Yağmur nedeniyle karavanımda tedbir aldığım sırada deniz tarafından abiden fırtına geldiğini gördüm. Kampta ne varsa savurarak aldı götürdü. Tsunami olduğunu düşünerek karavana kendimi zor attım” dedi.