HABERDENİZLİ.COM

Denizli-Karateke-Honaz yolunda araç yoğunluğunun her geçen gün artması trafik kazalarını da beraberinde getirdi.  Denizli Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü de bu yolda meydana gelen trafik kazalarının azaltılması için çalışma başlattı.

Son 5 yılda meydana gelen trafik kazalarını inceleyen ekipler,  kazaların su deposu mevki, göz piknik alanı mevki ve pınarbaşı mevkilerinde bulunan virajlarda yoğunlaştığını tespit etti.

Kazaların yoğunlaştığı bu noktalarda Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanlığı ve Karayolları Şefliği ile yapılan çalışmalar sonucunda uyarı ve işaret levhaları yeniden düzenlenirken  yol yapısının düzeltilmesi için de çalışma başlatıldı. 

Jandarma Trafik Timleri ise özellikle sabah ve akşam saatlerinde yoğunlaşan trafikte; hız limitlerine uyulmasını sağlamak için hız denetimleri ve kaza meydana gelmesi durumunda ölüm-yaralanma riskini azaltmak için emniyet kemeri denetimleri yapacak. 

Bölgede özellikle kış döneminde gölgede kalan yerlerde buzlanma meydana geliyor. Aracının hızını azaltmadan viraja giren sürücülerde buzlanma nedeniyle kaza yapabiliyor. Yapılacak denetimler ile trafiğin sakinleştirilmesi ve kazaların azaltılması amaçlanıyor.