AA muhabirinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından aldığı bilgiye göre, Pamukkale ve Antalya gibi iki önde gelen turizm merkezi arasındaki yolculuk süresini kısaltmak üzere başlatılan Denizli Çevre Yolu projesi hızla devam ediyor.

İzmir, Aydın, Buldan, Pamukkale ile Uşak ve Ankara hattından gelip Antalya ve Muğla yönüne gidecek trafiğin Denizli şehir merkezine girmeden devamını sağlayacak projenin kilit etaplarından Honaz Tünellerinde ise hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Cankurtaran Mahallesi'nde yapımı devam eden 2 bin 600 metrelik 2x2 şeritli tünellerde 250 personel ve 100 iş makinası, 24 saat esasıyla çalışıyor.

Çalışmalarda ilerleme oranı sol tüpte yüzde 82, sağ tüpte ise yüzde 79'a ulaştı. Maksimum eğimi yüzde 1,5'a düşürecek tünelde kasım ayı itibarıyla ışığın görülmesi hedefleniyor.

Yapımı üstlenen özel şirket tarafından 410 milyon liraya ihale edilen proje kapsamında, bugüne kadar 160 milyon liralık yatırım yapıldı.

Karayolları Genel Müdürlüğünün tünel dışındaki yaklaşık 500 bin metrekarelik alandaki kamulaştırma çalışmasının ise devam ettiği belirtildi.

Trafik kazalarıyla gündeme gelen geçiş

Denizli Valisi Hasan Karahan, Ege ve Akdeniz Bölgeleri arasındaki karayolu ulaşımının en zorlu geçişleri arasında gösterilen ve sıklıkla trafik kazalarıyla gündeme gelen Cankurtaran mevkisindeki ulaşımın tünelle önemli ölçüde rahatlayacağına dikkat çekti.

Mevcut yola göre ulaşımı yaklaşık 15 kilometre kısaltacak tünel sayesinde karla mücadelenin yoğun olarak yaşandığı bölgedeki can ve mal kayıplarının önüne geçileceğini anlatan Karahan, "Tüneller sayesinde ihracat ve turizm merkezi Denizli ile çevre illerdeki vatandaşlarımız huzur ve güvenle yolculuk edecek. Biz de çalışmaları yerinde görmek üzere sıklıkla projeyi ziyaret ediyoruz. Çalışmalar gündüz ve gece durmaksızın devam ediyor." dedi.