Denizli çevre yolu 2. etabında Ovacık Köyü’nde başlayan Honaz Dağı Tünelinde çalışmalar hazla devam ediyor. 
Denizli Valisi Şükrü Kocatepe beraberinde İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal ve İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız ile birlikte Honaz İlçesi Ovacık Köyü’ne gitti. Burada Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Karayolları 27. Şube Şefi Sait Arıduman, yüklenici firma temsilcisi ve şantiye görevlileri tarafından karşılanan Vali Şükrü Kocatepe, şantiye binasında Kontrol Şefi Ali Erkut’tan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Jeoloji Mühendisi Gökhan Uzun’da Vali Şükrü Kocatepe ve diğer katılımcılara tünel hakkında teknik bilgiler verdi.
Vali Şükrü Kocatepe daha sonra tüneli inceledi. İlk olarak sağ tüp tüneline giden Kocatepe burada yetkililerden çalışmalar hakkında teknik ve genel bilgiler aldı.
Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında yapımına başlanan ve toplam uzunluğu 2 bin 540 metre olacak olan Honaz Dağı Tüneli, Denizli Çevre Yolu 2. Etabında Ankara yolunu Antalya yoluna bağlayacağı öğrenildi.
Kontrol Şefi Ali Erkut, tünel içerisinde 750 metrede bir geçiş olmak üzere toplam 3 adet tüneller arası geçiş noktalarının bulunduğunu, ileriki günlerde tünelin çıkış yönünden de kazılara başlanacağını, bu sayede tüneller arası geçiş noktalarından yapılacak giriş ve çıkışlar ile birlikte oluşacak 8 tünel ağzı sayesinde 1,5 yılda tamamlamaya çalışacaklarını söyledi.
Denizli çevreyolu tamamlandığında Aydın, Buldan, Pamukkale ve Çivril, Dinar hattından gelip Antalya-Muğla yönüne devam edecek olan trafiğin Denizli şehir merkezine girmeden transit olarak devamı sağlanmış olacak.