Belediye binası aynında ki eğitim merkezinde düzenlenen sergide,  tel kırma, ahşap işleme, giyim tasarım, yağlı boya resim, model uçak, hüsn-ü hat ve çeşitli el sanatlarından çok sayıda eser 3 gün boyunca vatandaşlar tarafından ziyaret edilebilecek.

Sergi açılışına Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Demirbilek ile birlikte eğitmenler, usta öğreticiler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Halk Eğitimi Merkezi Folklor ekibinin yöreye ait oyunları beğeni ile izlendi.
Açılış konuşmasında düzenledikleri kursların yaz boyunca devam edeceğini söyleyen Honaz Belediyesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hüseyin Oğuz, “Halk Eğitim Merkezimizin 2015-2016 öğretim yılında mayıs ayı itibari ile Honaz merkez ve çevre mahalleleri ile Kocabaş Kapalı Cezaevinde açtığı 325 kursa toplam 10 bin 286 vatandaşımız katılmıştır. Yaz kurslarımızla birlikte bu sayının 13 bin’i bulmasını hedefliyoruz.” dedi.

Hazırlanan eserlerin birbirinden güzel olduklarını ifade eden Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu ise, “Tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyoruz. Her biri birbirinden güzel eserler ortaya koydular. 1 yılın el emeği, göz nuru eserlerin hepsi birbirinden güzel. Bu güzel eserleri ortaya koydukları için Halk eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün idarecileri başta olmak üzere, öğretmenlerimiz ve usta öğreticilerimizi ve kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Honaz Belediyesi Anaokulu, Honaz belediyesi Ortaokulu’nun ardından Honaz Belediyesi Halk Eğitimi Merkezi ile her yaştan vatandaşımıza ulaşıyoruz çok şükür. Belediye olarak eğitimin her birimine destek olmaya devam edeceğiz. Hepsini tebrik ediyor, kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Serginin Honaz’daki vatandaşların sanata gösterdikleri değeri yansıttığını aktaran Honaz Kaymakamı Turgut Gülen’de şöyle konuştu: “Eğitim dönemi boyunca öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız Halk Eğitim Merkezimizin açmış oldukları kurslarda hem zamanlarını değerlendirdiler, hem meslek sahibi oldular, hem de kendi beceri ve bilgilerini daha ileri götürme imkânı buldular. Öğretmenlerimiz nezaretinde açtığımız bu sergilerimize Honaz’daki insanlarımızı ne kadar becerikli olduklarını ve sanata ne kadar değer verdiklerini ortaya çıkan eserlerden görmüş olduk. Gerçekten sanat eseri diyebileceğimiz ürünler gördük. Emeği geçen öğretmenlerimize ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum.”
Yapılan törenin ardından protokol üyeleri ve katılımcılar sergilenen el emeği göz nuru eserleri birlikte gezdiler.