Denizli Milletvekili Şahin Tin, Ermenistan birliklerinin Dağlık Karabağ’da gerçekleştirdiği Hocalı katliamının insanlık tarihinde kara bir leke olarak yerini alacağını söyledi.

Şahin Tin yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi. “Hocalı katliamı insanlık tarihi açısından unutulması mümkün olmayan ve tarihe kara bir leke olarak not düşülen bir katliamdır. Kardeş ülke Azerbaycan’ın yukarı Karabağ bölgesinde Hocalı şehrine düzenlenen saldırıda masum silahsız ve savunmasız yüzlerce kişinin insanlık dışı vahşice katledilmesi basit bir hadise değildir.

Tüm Dünya’nın tanıklık ettiği Azerbaycanlı kardeşlerimizin yaşadığı bu tarihi insanlık dışı vahşetin, katliamın izlerini millet olarak hala yüreğimizde hissediyoruz. 20. yüzyılda yaşanılan Balkanlar’da, Kafkaslar’da, Irak’ta, Yemen’de ve Hocalı’da maruz kalınan katliamları lanetliyorum. Bunun yanında Azerbaycan topraklarının yıllardan beri devam eden işgalini de şiddetle kınıyorum. Bugün Suriye’de yaşanan sivil katliamlar ise bu vahşetin bir başka boyutunu oluşturmaktadır.

Suriye’de yaklaşık 5 yıldır süre gelen masum insanlara uygulanan bu vahşet maalesef İslam coğrafyamızda da derin yaralar açmaktadır. Dileğimiz ve duamız odur ki Suriye başta olmak üzere insanlığa uygulanan vahşice katliamlar son bulsun. Bu duygularla Hocalı’da yaşanan trajedide hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, Azerbaycanlı kardeşlerimize başsağlığı diliyorum” dedi.