Erkek ayakkabı modellerine göre kadın ayakkabı modelleri çok daha fazladır. Kadınlar ayakkabı alırken kombinlerine göre, giydikleri yere göre farklı modeller tercih ederler. Hiç modası geçmeyen ayakkabı türleri arasında olan abiye ayakkabılar özel günlerin vazgeçilmez ayakkabılarıdır. Her sezon modellerinde güncellemeler, yenilikler katılarak müşterilere sunulur.

Özel gün ayakkabıları özellikle düğün, nişan törenlerinde, mezuniyet balolarında, çeşitli partilerde çok önem taşımaktadır. Giyilen kıyafetlere özel olarak alınan bu ayakkabılar kıyafetlerin en özenilen kombin aksesuarları ve tamamlayıcıları olarak düşünülmektedir.

Abiye ayakkabı denince mutlaka topukları ince ayakkabılar akla gelir. Ancak son yıllarda abiye modellerine kısa ve kalın topuklular da eklendi. Bu ekleme sonrasında daha rahat, yürüyemeyenler ve orta yaştan büyük hanımlar için de yeni bir alternatif daha olmuş oldu.

2022 ayakkabı sezonunda pastel renklerin hâkim olduğu görülmektedir. Bantlı ve taşlı ayakkabıların her sezon olduğu gibi bu sezonda da farklı modelleri vitrinlerde yerini almıştır. Stilettolar geçmeyen modası ile hem özel gün ve gecelerde hem de günlük kombinlerde kullanılan ve her tarza ve kıyafete uyum gösteren ayakkabı modelidir.

Üstün Kalite Deri Materyal

Özel günlerde giyilen ayakkabı modellerinde şık olmalarının yanında rahatlık ve kalite de önemli noktalardır. Ayağınıza tam olan ayakkabıların aynı zamanda daha kaliteli oluşu ayak sağlığı açısından önem arz etmektedir. Deri ayakkabılar ayak sağlığı açısından ve dayanıklı olmalarından dolayı en çok tercih edilen ayakkabılardır. Deri ayakkabıların ayak sağlığına olan faydaları şu şekilde özetlenebilir:

  • Deri ayakkabıların gözenekleri bulunur, bu küçük gözenekler ayaklarınızın nefes almasını sağlar.
  • Kötü kokmazlar.
  • Zaman içinde ayak şeklini alma özellikleri olduğu için ayaklar deri ayakkabı içinde rahat eder.
  • Yumuşak oldukları için rahat bir kullanım sağlarlar.

Bu özellikleri nedeniyle deri, ayakkabılarda çok tercih edilmektedir. Ayakkabıların kaliteli olmasında hakiki derinin önemi büyüktür. Çevre dostu olan deri ayakkabıların fiyatları daha fazla gibi görünse de kalitesi ve uzun zaman kullanılacağı için bu şekilde fiyatlandırılmaktadır.

Uygun Fiyat, Bol Seçenek

Kadınlar için özel günlerde giydikleri kıyafetler kadar, bu kıyafetleri tamamlayan ayakkabılara da önem verilmektedir. Abiye modeller arasında yeni sezonda bantlı modeller çoğunluktadır. Bantların üzerleri taşlarla ve çok görmeye alışkan olmadığımız aksesuarlarla tasarlanmıştır. Renk olarak yeni sezonda pastel tonlarının farklı modelleri epeyce üretilmiştir.

Kırmızılar, doreler ve özel günlerin vazgeçilmez rengi olan kırmızılar raflarda yerini almıştır. Kısa ve uzun topuklu ayakkabılar yanında kalın topuklular da farklı modellerle üretime girmiştir. Orta yaş ve üstü kadınlar kalın topuklu ayakkabılar sağlıklı bir seçenektir.

Ayakkabı fiyatları her sezon trend olan modellere göre ve yapıldığı malzemenin kalitesine göre belirlenmektedir. Her sezon yapılan indirimlerle ayakkabı fiyatları nerdeyse yarı yarıya inmektedir. Kadın müşteriler o an ihtiyaçları olmasa da daha sonraki zamanlarda fiyatları yükseldiğinde almak yerine indirimleri mutlaka değerlendirirler. Firmalar bazı zamanlarda kendi bünyelerinde indirimler de yapabilmektedirler. O zamanlarda kaliteli ayakkabıları uygun fiyatlardan bulmak mümkün olmaktadır.

Özel günler için kullanılan ayakkabılar fazla kullanılmadığı için yıllarca kullanıma uygundur. Özellikle model olarak modası geçmeyecek şekilde seçim yapılmışsa çok uzun süre ayakkabı rafında kalacaktır. Hele bir de ayakkabı kaliteli ise ömürlük olarak kullanılabilir. Bazen firmaların satışa sunduğu ayakkabılar fiyat olarak fazla diye düşünülebilir, ama kalitesi düşünüldüğünde o fiyata değeceğine karar verilir.