Denizli'de faaliyet gösteren 45 adet sivil toplum kuruluşundan oluşan Denizli Demokrasi ve Hukuk Platformu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklamasında bulundu. Platformun sözcüsü olarak Denizli İş Adamları Derneği (DİAD) Başkanı Erdem Aydın konuştu.

Platform sözcüsü Erdem Aydın, "Denizli’de bulunan 45 STK’dan müteşekkil demokrasi ve hukuk platformu olarak son birkaç aydır, ülkemizi derinden sarsan yolsuzluk operasyonları üzerinden hizmet hareketine yapılan menfur saldırılar ve karalama kampanyası karşısında daha fazla sessiz kalamadık.
Acaba bugün akl-ı selim galip gelir mi diye ümitle  beklediğimiz günler maalesef her geçen gün daha da acımasız bir iftiralar bombardımanına dönüştü. Hayatlarında kanunsuz hiçbir şeye müsaadesi olmayan insanların kulakları, üzülerek belirtmeliyiz ki ne gün yüzü görmedik, hiç alışık olmadığımız diken gibi cümleler işitti." dedi.
Her yıl yeni bir dünya diyerek dünyanın bütün renkleriyle barış türküleri söylerken sevinç ve mutluluk gözyaşı döken insanlar kendilerini bir anda hayal bile edemeyecekleri bir atmosferin içinde bulduklarını belirten Aydın, "Bir karıncayı bile bilerek incitmeyen bu insanlar bir gün uyandıklarında kendilerini çete ve örgüt mensubu olarak buldular. Bir başka gün ise yaşadıkları mekanlar in, kendileri de haşhaşin olmuşlardı.
Diller öylesine pervasızlaşmıştı ki ömrü hayatında dünya zevki namına bir şey bilmeyen, kendini insanlığın ilahî nefhayla buluşmasına vakfetmiş bir dertli sineye, “içi boş kalbi boş bir alim müsveddesi” gibi kapkara   cümleler kurabiliyordu.
Bugün Bir kısım medya, sorumlu ve objektif gazetecilik kriterlerini hiçe sayarak ve bir merkezden yönlendirildiği aşikar bir tarzda her türlü yalan ve iftiraya başvurmak suretiyle hizmet hareketi hakkında kara propaganda kampanyası yürütüyor.
En yetkili kişiler tarafından milletimizin yüz akı haline gelmiş Türk okulları bir örgütmüş gibi dünyaya tanıtılmaya çalışılıyor ve büyükelçiler nezdinde karalamayla ilgili emirler veriliyor. Bu hadise, bir akıl tutulmasından başka neyle açıklanabilir." ifadesinde bulundu.

Bir taraftan ekonomik istikrar denilirken, bir finans kurumunun, sonuçları hiç düşünülmeden batırılmaya çalışıldığını, ülkemizin dünyanın gözünde negatif bir pozisyona düşürüldüğünü, %58 oyla kabul edilmiş bir HSYK, tüm tarafların karşı çıkmasına rağmen oldu bittiye getirilmek istendiğini belirten Aydın, "Bir gecede değiştirilen adli kolluk yönetmeliğinden, tutanak altına alınmış soruşturmaya müdahale hadiselerine kadar her şey milletin gözünün önünde cereyan ediyor. Tasfiye edilen binlerce görevlinin neye, hangi suça ve hangi yargılamaya göre tasfiye edildiklerini açıklayan tek bir cümle ve kanıt yok.
Haklarında onlarca kanıt ve mahkeme kararı olan insanlar için uygulanan masumiyet karinesi, hizmete gelince değil rafa kaldırma ayaklar altına alınıyor.
Evinde milyon dolarlar çıkanlar masum, hizmet suçlu.
700 binlik saatlar masum camia suçlu.
29 yaşında devlet tarafından sonsuz itibar gören, hayırseverlikle taltif edilenler masum, hizmet haşhaşi, bünyeye sirayet eden virüs.
Yolsuzluğun ve rüşvetin kanunlarımızda suç olmaktan çıkarıldığını öğrenememiş savcılarımız, hakimlerimiz oradan oraya sürülüyorlar, tehditler alıyorlar hakaretlere maruz kalıyorlar. Oysa Ergenekon ve balyoz sürecinde onlar birer kahramandı. Ama birilerine dokununca hain ilan edildiler.
Bu arada ülkemizde inanılmaz bir ihanet enflasyonu yaşanıyor. Hükümete koşulsuz itaat ve biat etmeyen her kişi ve kuruluş hain.Hangi yüzyılın Türkiye’sinde yaşıyoruz diye sormazlar mı adama. Yanlış yapıyorsun, nefret dili kullanıyorsun, ülkeyi gergin bir atmosfere sürüklüyorsun diyen herkes hain.
Bu durumun, akıl ve vicdan mekanizmasını ipoteğe vermemiş insanlar tarafından kabul edilmesi mümkün değil.
Hayatlarını almaya değil vermeye adamış, dünyevi hiçbir beklentisi olmayan, hasbi ruhları rencide etmekten, huzuru en çok isteyen hizmet insanlarını huzursuzluğun sebebiymiş gibi göstermeye çalışmaktan, ucuz hesaplar uğruna yarın yüzümüzü daha fazla kızartacak sözlerden, kardeşlik hukukumuzu zedeleyen davranışlardan ve açılan bu yarayı daha fazla derinleştirmekten vazgeçelim." dedi.

Ortada bir örgütün, çetenin, paralel devletin, komplonun var olduğunu, tespitlerin doğru olduğunu ama aranan yerin yanlış olduğunu vurgulayan Aydın, "Nasrettin hoca merhumun karanlık damda kaybettiği anahtarı aydınlık yerde aradığı, hocam niye damda değil de burada arıyorsun diye soranlara; ee orası karanlık, bulamıyorum dediği gibi bugün de çete ve örgütler yanlış yerde aranıyor. Sayın başbakanımız şu anda aydınlık ruhları karalamaya çalışırken, karanlık dehlizler, kendini karanlığa adamış kara ruhlular tarihlerinin en histerik kahkahasını atıyorlar. Bir millete yazık ediliyor. Mü’min gönüller kırılıyor, kalplere nefret tohumları ekiliyor.
Nerde insan hakları, demokrasi, hukukun üstünlüğü. Yani bir anayasa derken, bunun hayallerini kurarken hızla demokrasiden uzaklaşıyoruz.   
Arzumuz hükümet kanadının bir an evvel yanlışını fark edip, çatışmacı ve savaşçı dil ve üsluptan vazgeçmesi, toplumu kucaklayıcı barışçıl bir dil kullanmasıdır." dedi.



 
Denizli Demokrasi ve Hukuk Platformu'nu
Oluşturan Dernekler
1     DİAD     Denizli İşadamları Derneği
2     SEMED     Servergazi Mezunlar Derneği
3     ADRENALİN     Doğa Sporları Derneği
4     GENÇ VİZYON     Genç Vizyon Akademi
5     DEİM     Denizli İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği
6     ÜMİT     Ümit eğit.kült.gençlik ve spor kulübü derneği
7     ZİRVE     Eğitim ve yardımlaşma derneği
8     DİSKAD     Denizli İşkadınları Derneği
9     KAGED     Kadın Gelişim ve Kültür derneği
10     ARMONİ     Denizli Armoni Hanımlar Derneği
11     AKTİF EĞİTİM     Aktif eğitim derneği
12     NİLÜFER     Denizli çalışan kadınlar derneği
13     DEKSAD     Denizli Kadın Sağlıkçılar Derneği
14     MİHRİBAN     Mihirban Hanımlar derneği
15     MAHRUYAN     Mahruyan Hanımlar derneği
16     YENİ ÇİZGİ     Denizli Yeni Çizgi derneği
17     DİYALOG     Diyalog Derneği
18     MEDYADER     Medyacılar derneği
19     EMEKDER     Emek çalışanlar kült.ve yardımlaşma  derneği
20     DENKÖYDER     Denizli Köylerini kalkındırma derneği
21     AKSİYON MEMURLAR     Aksiyon Memurlar kültür ve dayanışma Derneği
22     DEMFİD     Denizli Muhasebe Finans ve yöneticiler derneği
23     TÜTEV     Türkiye teknik elemanlar vakfı
24     DENGE     Denizli gelişimci teknik elemanlar derneği
25     DESADER     Denizli Sağlık Derneği
26     GETİSAD     Genç Tüccar Esnaf ve Sanayici İşadamları derneği
27     ESDER     Eğitim Sevdalılar Derneği
28     YİHDER     Yeni İklim Hanımlar Derneği
29     BEKDER     Beyağaç eğt.kült.ve yardımlaşma derneği
30     BOGİAD     Bozkurt genç işadamları derneği
31     BUGİAD     Buldan genç işadamları derneği
32     BEGDER     Buldan eğitim gönüllüler derneği
33     ÇEKDER     Çal eğit.kült.ve yardımlaşma derneği
34     ÇİGİAD     Çivril genç işadamları derneği
35     ÇEGDER     Çivril eğitim gönüllüler derneği
36     GÜNAYDER     Güney ayışığı derneği
37     HEKDER     Honaz eğitim kültür derneği
38     KAGİAD     Kale genç işadamları derneği
39     GÖKKUŞAĞI DERNEĞİ     Kale Gökkuşağı Hanımlar derneği
40     KALDER     Kale eğt.kült.ve yardımlaşma derneği
41     SEGİAD     Serinhisar genç işadamları derneği
42     TAGİAD     Tavas genç işadamları derneği
43     TAHDER     Tavas Adile Anne Hanımlar Derneği
44     TEGDER     Tavas eğitim gönüllüler derneği
45     KARDER     Karahisar eğit.kült.ve yardımlaşma derneği