Her ayın ikinci Salı günü Denizli Valiliği’nde düzenlenen Halk Günü toplantısına katılan Fatma İyiyol, çocuğuyla ilgili yaşadığı sıkıntıyı Vali Altıparmak’a anlattı. Çocuğunu hiperaktif olduğunu fakat hiçbir engelinin olmadığının altını çizen İyiyol, “benim çocuğumu engelli diye kayıt etmişler. Kurumlardan evime gelip, bununla ilgili tutanaklar düzenleyip gidiyorlar. Çocuğumun engelli değil, hiperaktif olduğunu anlatmak için dilekçe yazmadığım makam mevki kalmadı. Ama hala rehabiltasyon merkezinde benim çocuğumun engelli kaydı var. Şuan normal çocukların okuduğu bir okulda bir okula gidiyor fakat ilerde okulunu bitirdiğinde çocuğumun karşısına bu bir sorun olarak çıkacak diye endişe ediyorum.” İfadelerini kullandı. 

Ayrıca çocuğuna engelli muamelesi yapılmasından dolayı psikolojisinin bozulduğunu anlatan İyiyol, “bu konuyla ilgili çevremdekiler beni alay konusu yaptı.  Çocuğumun durumunu bildikleri halde engelli statüsünden çıkarılmayışı benim sağlığımı bozdu.” ifadelerini kullandı. 

Çocuğun durumunu İl Mili Eğitim Müdürlüğü’nde görevli ilgili müdüre soran Vali Altıparmak, Rehberlik Araştırma Merkezi’nden bu çocuğun neden kaydının düşülmediğini sordu. İlgili Rehberlik Araştırma Merkezi’nin sorumlu müdürünün neden talep edildiği halde kaydı düşmediğinin araştırılmasını isteyen  Altıparmak, “kurum müdürünün ifadesini alın ve gerekiyorsa ceza verin.  Böyle rezillik olur mu ya. Özel olarak bir müfettiş görevlendirin. Hanımefendinin şikayetine , ilişkin kim varsa soruşturun ve gerekli işlemi yapalım.” şeklinde talimat verdi.