Traktörüyle hiç Çivril dışına çıkmadığını belirten traktör sahibi Erdoğan Mutlu, cezalara anlam veremediğini kamera kayıtlarının tekrar incelenmesi gerektiğini belirtti. Çivril’in Kızılcasöğüt Mahallesi’nde yaşayan çiftçi Erdoğan Mutlu, hiç gitmediği İstanbul’dan iki yıl önce posta yoluyla kendisine gelen kaçak geçiş cezasının şokunu atlatamadığını İstanbul-Ankara Otoyolu Şekerpınar, Çamlıca, Kaynaşlı’dan ardı ardına 3 defada geçiş ihlali cezası geldiğini söyledi.

Daha önce çiftçi Erdoğan Mutlu’ya gönderilen belgede, 1982’den beri sahibi olduğu 20 DN 337 plakalı traktörün İstanbul’da köprüden kaçak geçiş yaptığı için 59 TL ceza geldiğini şu an ise cezanın 81TL olduğunu öğrenmişti.

“BU TRAKTÖRLE SİVASLI’YA BİLE GİDİLMEZ”

Ne kendisinin ne de bir başkası tarafından traktörünün İstanbul’a hiç götürmediğini söyleyen Mutlu; “1982 yılında traktörü İsmet Emre’den aldım. O zamandan beri kullanmaktayım. Hiç İstanbul’a gitmediğim halde İstanbul’da köprüden kaçak geçiş yaptın sen diye benim plakaya ceza kesmişler. Aslında köprüden kaçak geçiş yapanın başka bir araç olduğunu ve plakanın sisteme hatalı girdiğini öğrendim. Ben itiraz ettim ama hala o ceza duruyor. Bu traktörle Çivril dışına bile çıkılmaz. Ben zaten bu traktörü bağ bahçe ve tarla işleri için kullanıyorum. Traktörle bırakın İstanbul’u Sivaslı’ya bile gidilmez“ şeklinde konuştu.

“3 KEZ DAHA GEÇİŞ İHLALİ CEZASI GELDİ”

Traktörün bahçe işleri için kullandığını vurgulayan Erdoğan Mutlu; “Bunun gideceği yer bağ bahçedir. Akıl mantık alır şey değil. Arabanın vizesini yaptırmaya gittiğimde vergi dairesinde 2 yıl önce kesilmiş ceza olduğunu öğrendim ama yatırmadım. Kaçak geçiş yapmadığım halde neden ücret ödeyeyim. 2019’da itiraz etmeme rağmen hiçbir netice alamadım. Gelen bu cezanın düzeltilmesini istiyorum. Vatandaş olarak ben de hakkımı arıyorum. Bu borç bitmeden ardından 3 ceza daha geldi. Kamera kayıtları kontrol edildiği takdirde benim traktörüm olmadığı anlaşılacaktır. Bıktım artık ne ceza bitiyor ne de borç siliniyor. İstanbul-Ankara Otoyolu Şekerpınar, Çamlıca, Kaynaşlı’da 3 kez geçiş ihlal cezası nedir. Buradan yetkililere sesleniyorum. Ben ne İstanbul’a gittim ne de traktörümü Çivril dışına çıkardım” ifadelerini kullandı.

“CEZALARIN İPTALİNİ İSTİYORUM”

Ceza iptali konusunda gerekli yerlere başvuran Erdoğan Mutlu; “Ceza tutanağı tarafıma ulaşmıştır. Tutanakta belirtilen 20DN337 plakalı küçük bahçe traktörü tarafıma aittir. 1976 model Goldini Üniversal 230 bahçe tipi traktörüme 02/11/2020, 07/11/2020, 08/11/2020 tarihlerinde İstanbul-Ankara Otoyolu Şekerpınar, Çamlıca, Kaynaşlı’ da olmak üzere üç adet geçiş ihlal cezası yazılmıştır. Kamera kayıtlarının tekrar kontrol edildiği takdirde geçiş ihlali yapan aracın traktör olmadığı anlaşılacaktır. Traktörüm bahse konu geçiş noktalarından geçmemiştir. Cezamın iptali hususunda gereğinin yapılmasını arz ederim ”dedi.

ÜMMÜHAN ÖZ