Denizli’yi Muğla’ya bağlayan karayolunda meydana gelen heyelanda, tonlarca toprak yola kayarken, yol bir süre trafiğe kapatıldı.
Olay öğle saatlerinde Denizli’nin Kale ilçesine bağlı Belen Mahallesi Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Denizli’yi Muğla’ya bağlayan karayolu olması sebebiyle yoğun trafik akışının olduğu yolda yağan kar ve yağmur sebebiyle heyelan meydana geldi. Tonlarca toprak bir anda yola akarken, yol trafiğe kapatıldı. Olayı görenler durumu karayolları ekiplerine bildirdi. Karayolları ekipleri heyelanın olduğu bölgeye gelerek incelemelerde bulunurken, yol bir süre trafiğe kapatıldı. Daha sonra tek şeritten verilen yolda yol temizleme çalışması yapıldı. Kale Belediyesi’nin de destek verdiği çalışmalarda yola taşınan tonlarca toprak kamyonlara yüklenerek taşındı.
Yolda güvenlik önlemleri alınırken, bir vatandaş, "Yağışların olmasıyla birlikte toprak yumuşadı. Ardından da toprak kaydı. Yola kadar geldi.Şimdi de temizleme çalışması yapılıyor. Yol tek şeritten veriliyor" dedi.
Yolun 3 saatlik temizleme çalışmasının ardından tamamen trafiğe açıldığı kaydedildi.