Pamukkale Üniversitesi Bilimsel Araştırma ve Yenilikçilik Topluluğu'nun davetlisi olarak Pamukkale Teknokent'e gelen ve AB projeleri hakkında konferans veren, COST AB Projeleri Türkiye Sorumlusu Profesör Doktor Mustafa Ersöz, Türkiye'den giden AB Projelerinin uygunluğuna karar veren isim. Gelen projelerin azlığına değinen Prof. Dr. Ersöz, Türkiye'deki akademisyenlerin ve girişimcilerin daha çok çalışıp daha çok proje göndermesi gerektiğini belirtti. Ersöz, "COST Bütün araştırmalara açık, bu zamana kadar 45 bin araştırmacının katılımı var, araştırma, laboratuar giderleri, TÜBİTAK gibi kurumlar tarafından finanse ediliyor. 2014 verilerine göre COST'ta 340 proje devam ediyor, bu projelerde 45 bin araştırmacı dahil olmuş. 8 bin 600 kişi proje başvurusunda bulunmuş. 845 tanesi kabul edildi ve 40 tanesi de desteklendi." dedi.

Türkiye'den COST'a gönderilecek olan projelerin sayısının artması gerektiğini belirten Ersöz, "COST'a proje gönderen ülkeler arasında, çok proje gönderen ülke ile az proje gönderen ülkeye göre daha çok tercih edilebiliyor. Onun için akademisyenlerimizin, girişimcilerimizin daha çok çalışıp, Türkiye'den giden projelerin sayısını artırması gerekiyor." dedi.

Programda konuşan Pamukkale Üniversitesi Bilimsel Araştırma ve Yenilikçilik Topluluğu Danışmanı ve Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Doçent Doktor Hasalettin Deligöz, davetlerine icabet eden Prof. Dr. Ersöz'e teşekkür etti.

Teknokent Transfer Ofisi Yürütücüsü Hüseyin Karakuş, Teknokent'te 79 firmanın bulunduğunu 76 projenin devam ettiğini bunlardan 2 tanesinin patentli olduğunu belirtti. Karakuş, "Akademisyenlerimiz ve girişimcilerimiz bizi lütfen rahatsız edin." dedi.

Pamukkale Üniversitesi Genel Sekreteri Profesör Doktor Kenan Çoyan da katılımcılara ve konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ersöz'e teşekkür etti. 





Doçent Doktor Hasalettin Deligöz



Hüseyin Karakuş







Profesör Doktor Kenan Çoyan