Denizli’de 25 bin kişinin katıldığı “Herkes O'nu Okuyor" yarışmasında dereceye girenler törenle ödüllendirildi. Peygamber Yolu Derneği tarafından projelendirilen yarışmanın Denizli'deki organizasyonunu üstlenen Denizli Eğitim Gönüllüleri Derneği (DEGDER)'nin ödül töreni, EGS Park Kongre Merkezi’nde yapıldı. Şehrin en büyük salonu olan merkezde, aşırı izdihamdan dolayı yüzlerce kişi binanın ara boşluklarında ve yanında açılan bir salonda, töreni sinevizyondan seyretti.

Kur'ân okunmasıyla başlayan törende konuşan DEGDER Başkanı Mehmet Seres, 30 seans halinde yapılan yarışmanın kaybedeni olmadığını söyledi. Ortaokul, lise ve yetişkinler için üç kategoride belirlenen kitaplar okunduğunu kaydederek, "Ortaokul için Rahime Kaya'nın 'Efendiler Efendisi Hz. Muhammed', lise için Reşit Haylamaz'ın 'Efendimiz', yetişkinler içinse Fethullah Gülen Hocaefendi'nin 'Sonsuz Nur' serisi okundu. Yarışmaya katılacak herkes, Hz. Peygamber (SAV)'in hayatını yeniden öğrendi. Amacımız Ümmet-i Muhammed’in her bir bireyi olarak Efendimiz (SAV)’i tanımak, sünnetini ihya etmek, O'nu sadece süslü sözlerle övmenin ötesinde, tüm canlılığıyla hayatımızın her karesinde canlandırmaktır. En önemlisi de Allah’tan getirdiği tüm hak ve hakikatleri tam anlamıyla idrak edip hayat düsturu yapmaktır. ‘Benim adım, güneşin doğup battığı her yere ulaşacaktır.’ hadis–i şerîfini gerçekleştirme şuurunu taşımaktır.” dedi.

Yetişkinler kategorisinde ilk üçe giren Jule Yeşildağ, Bülent Çakmak ve Nihal Bağrıaçık ile liseler kategorisinde birinci olan Ismail Türkyol umreyle ödüllendirildi. Yeşildağ, birinci olduğunu duyunca heyecanını su içerek güçlükle bastırabildi. Somali’den gelip Özel Servergazi Lisesi'nde okuyan Zekeriya Ibrahim'inse liseler kategorisinde binlerce kişinin içinde altıncı sırada yer alabilmesi büyük alkış aldı. Iphone, Ipad, tablet bilgisayar, bisiklet gibi ödüllerin verildiği yarışmada dereceye girenler şöyle sıralandı: Ortaokullar Gülbahar Yazır, Raziye Yıldırım, Sena Çoban, Şerife Nur Çınar, Imran Ağaç, Kemal Dağ, Ceren Ilkin, Enise Gökçe, Ayşe Çağlar, Esra Doğan, Ayşe Ocakoğlu ve Semih Bağ. Liseler Ismail Türkyol, Tuncay Sert, Burak Caner Duruş, Furkan Eryiğit, Aysun Ataraltundaş, Zekeriyya Ibrahim, Ayşe Serdar, Fatma Hasibe Dinç, Zeynep Uğur, Nur Kayahan, Sultan Tüğdür ve Elif Çelik. Yetişkinler Jule Yeşildağ, Bülent Çakmak, Nihal Bağrıaçık, Hasan Yeşil, Zafer Gürsoy, Ayşe Günay, Murat Solak, Ramazan Erbay, Miray Çakal, Şerife Kaba, Mustafa Akyol ve Sümeyra Gökçe.