HABERDENİZLİ.COM

Denizli’de devam eden alt ve üst yapı çalışmaları bazı bölgelerde vatandaşları çileden çıkarmış durumda. Denizli'de Salı ve Çarşamba günü etkili olan yağmur yağışı bazı bölgelerde su baskınlarına neden oldu.  Pamukkale ilçesi'nin Siteler Mahallesi 2607 sokağıda yağışlardan nasibini aldı.  Her yağmur yağdığında sokaklarında su birikintilerinin oluştuğunu ve evlerine giremediklerini belirten vatandaşlar, yol ortasına koydukları taşlarla evlerine ulaşabildiklerini söyledi.

"1 buçuk yıldır çözülmesini bekliyoruz"

Çalışmaların tamamlanmasına rağmen sokakta yağmur yağışı sırasında göletler oluştuğunu ifade eden sokak sakinleri, 1 buçuk yıldır bu sorunla mücadele ettiklerini belirtti. Yağmur yağdığı zaman yol ortasına taşlar koyan sokak sakinleri, ıslanmamak için bu taşların üzerinde yürüyorlar. Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi'ne defalarca durumu anlattıklarını belirten vatandaşlar, hala bir çözüm olmadığını kaydetti.

"Yağmur yağmasın diye dua edilir mi? biz ediyoruz"

Yağmur yağışlarında yaşadıkları mağduriyeti  yol ortasına koydukları taşlar üzerine çıkarak gösteren vatandaşlar, “İnsan yağmur yağmasın diye dua eder mi? Biz ediyoruz. Çünkü her yağmur yağdığında binaya nasıl gireceğimizi düşünüyoruz. Yağmur yağdığında sakladığımız taşları çıkartıyor, yola yerleştiriyor ve adeta sek sek oynayarak evimize giriyoruz. Yaşlı insanlarımız kimi zaman dengesini kaybederek, suyun içerisine düşüyor” dedi.

Yaşanan çilenin artık bitmesini istediklerini belirten vatandaşlar, yetkililerden sokak içerisinde yaşanan sorun için çözüm istedi.

MAHALLE'DE BİRÇOK SOKAK AYNI DURUMDA

2607 Sokakta yaşanan benzer sıkıntıların mahalle de birçok sokakta yaşandığını ifade eden  bir başka vatandaş, "6215 sokaktada aynı sorunları yaşıyoruz. yağmur yağınca sokağa giremiyoruz. Belediyede  gitmedigimiz yer kalmadi hep salladılar. Önümüz kış, bu sorunu daha da çok yaşayacağız. artık belediyenin bu sorunu bir an önce halletmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.