Denizli’de ‘12-18 Mayıs Hemşireler Haftası’ etkinlikleri; Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin yanı sıra Pamukkale Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Tabipler Odasının Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Daha sonra Genel Sekreterliğe bağlı Denizli Devlet ve Servergazi Devlet Hastanelerinde hemşirelere yönelik düzenlenen müzik dinletileri ile devam eden etkinliklerde hemşireler gönüllerince eğlenerek hoşça vakit geçirdiler.
Son olarak da mesleğe yönelik katkıda bulunmak, çalışanları ortak bir platformda birleştirmek adına Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından “Hemşirelik’te Birlik, Birlik’te Hemşirelik” temalı Hemşirelik Sempozyumunun ikincisi Denizli Devlet Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. İki oturum halinde gerçekleşti. Hafta başından bu yana süren etkinliklere Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk’ün yanı sıra İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Veli Kılınçarslan ile diğer idareciler ve Genel Sekreterliğe bağlı sağlık tesislerinden çok sayıda hemşire katıldı.

“Hemşireler Haftası”nı karanfil dağıtarak kutlayan Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk; “Biliyoruz ki sağlık hizmeti bir ekip işidir. Doktorlarımız, hemşirelerimiz, ebelerimiz, psikologlarımız, laborantlarımız, teknisyenlerimiz bu ekibin çok önemli parçasıdır. Bu ekip bir bütündür. Tüm hemşirelerimizin “Hemşireler Haftasını” kutluyor, sağlıklı günler temenni ediyorum. Ayrıca Genel Sekreterliğimizce düzenlemiş olduğumuz 2. Hemşirelik Sempozyumunun gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, ev sahipliği ve destekleri için Denizli Devlet Hastanesi Yönetim Ekibine, aramızda bulunan Pamukkale Üniversitesinin değerli hocalarına teşekkür ediyor, meslek adına katkı sağlayacak bir paylaşım olmasını diliyorum” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı ise konuşmasında sağlık alanında çalışmanın bir ayrıcalık olduğunu ifade ederek “hemşirelik haftası” dolayısıyla özverili çalışmalarından dolayı tüm hemşireleri tebrik etti. Vazifesini büyük bir özveriyle gerçekleştiren hemşirelerimizin hemşireler haftasını şahsım ve kurumum adına kutlarım” dedi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen sempozyum sonunda ise sunum yapan katılımcılara protokol üyeleri tarafından teşekkür belgeleri verildi. Ayrıca Genel Sekreterlik tarafından yılın hemşiresi adayı olarak belirlendikten sonra Sağlık Bakanlığının 81 ilden yılın ebe ve hemşirelerinin katılımıyla Bursa'da düzenlediği 2015 yılı Hemşireler Günü organizasyonuna katılarak Denizli’yi temsil eden Denizli Devlet Hastanesi hemşiresi Neriman Erkaya’ya Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk tarafından plaket verildi.