Denizli AK Parti Milletvekili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu’nun girişimleri sonucunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koordinasyonunda, okul öncesi ve temel eğitim birinci kademe okullarda eğitim gören 6.5 milyon öğrenciye, kuru üzüm dağıtımı tekrar başlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile iş birliği içerisinde yapılacak dağıtım, 2015/16 eğitim döneminde, okul öncesi ve temel eğitim birinci kademe okullarda eğitim gören öğrencileri kapsayacak. 81 il, 957 ilçe ve köyde eğitim gören yaklaşık 6,5 milyon öğrenci dağıtımdan yararlanacak.

25 gramlık paketler halinde ve haftada 1 kez yapılacak dağıtım kapsamında, yaklaşık bin ton kuru üzüm dağıtımı gerçekleştirilecek
Yıllardır çekirdeksiz kuru üzümde yaşanan arz fazlalığı sorunu nedeniyle karşılaşılan fiyat istikrarsızlığının önüne geçebilmek için bu proje’nin önemli bir fırsat sunduğunu ifade eden AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “Hem üzümün tanıtımı, hem iç tüketiminin artırılması hem de yeni nesillere beslenme alışkanlığının kazandırılması konusunda önemli bir proje hayata geçiriliyor. En önemli nokta kuru üzümün iç piyasadaki değeri ve tüketimi artacaktır. Böylece gelecek nesillerimiz sağlıklı yetişirken, üzüm üreticilerimizde sevinecektir" dedi. 

Kuru üzümün iç piyasada büyük önem kazanacağını ayrıca Denizli’li  üzüm üreticilerinin de kazanacağına vurgu yapan Filiz; Çekirdeksiz kuru üzüm, Ege Bölgesinde pek çok aileye istihdam olanağı sağlayan, üretim ve pazarlama sürecinde yarattığı katma değer ile Türkiye ve Ege Bölgesi açısından büyük öneme sahip bir üründür. Denizli ilimiz’de de bir çok ailemiz bu üründen geçimini sağlamaktadır.  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Dr. Sema Ramazanoğlu  başta olmak üzere bu programın tekrar başlamasındaki katkıları nedeniyle tüm emeği geçenlere teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum” dedi.