Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Uluslararası Yerel Yönetimler Birliği (IULA) işbirliğinde yürütülen "Türk-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı (TUSELOG) Programı" tamamlandı. Yerel yönetimlerin karar alma ve uygulama süreçlerine muhtar, aza ve mahalle sakinlerinin katılımının sağlanması amaçlanan projenin Denizli'deki 622 mahallede de yaygınlaştırılması hedefleniyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, TUSELOG kapsamında Yerel Karar Alma Süreçlerine Vatandaş Katılımı Çalışmaları ve Uluslararası Sonuç ve Sürdürülebilirlik Çalıştayı'nın bir süre önce İstanbul’da gerçekleştirilerek programın tamamlandığını söyledi. Çalıştayda bir sunum da gerçekleştiren Kent Konseyi Genel Sekreteri Akın, "TUSELOG ile Denizli Büyükşehir Belediyesi için belirlenen proje konusu yerel yönetimlerin en küçük birimi olan muhtarlıkların vatandaş katılımına katkılarını arttırmak üzere bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi oldu" dedi.

Denizli kadın muhtar sıralamasında üçüncü 

Denizli'nin Türkiye genelinde en fazla kadın muhtar sayısı sıralamasında 11 ile üçüncü il konumunda olduğunu anlatan Akın, şöyle konuştu: "Kadın muhtar sayısının artmasının sağlanması, kadın muhtarların teşvik edilerek desteklenmesi yerel yönetim açısından son derece önemlidir. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak amacımız başta mahalle muhtarını bilinçlendirerek büyükşehir, ilçe belediye yetki ve görevleri konusunda bilgi vermek, sorun çeşitlerine göre sorunlarını iletecekleri kurumlar hakkında bilgilendirmektir. Kısa vadede ise Denizli Büyükşehir Belediyesi stratejik planı ve performans planı ve iş programı çerçevesinde gerçekleştirilebilecek projeleri hayata geçirmektir. Büyük veya küçük gruplar halinde halkın katılımının sağlanması hedeflenmiştir. Bu proje sonucunda ortaya çıkan uygulama deneyimi Denizli'de bulunan 622 mahalleye de yaygınlaştırılacaktır."
Türkiye'de ilk defa muhtarlar el kitabı hazırlanacak

Proje kapsamında gerçekleştirmeyi planladıkları en önemli çıktılardan bir tanesinin "muhtarlar eğitim kiti" olduğunu ifade eden Akın, "Türkiye genelinde ilk defa muhtarlar için bir el kitabı bizler tarafından hazırlanacak. Türkiye Belediyeler Birliği kütüphanesine eklenerek, diğer illere de çoğaltılması sağlanılacak" dedi.