Günlük hayatta en çok ve en sevilerek tüketilen ürünlerden biri olan çikolata vücut üzerinde pek çok olumlu etkiye sahiptir. Yapılan araştırmalara göre çikolata mutluluk hormonu salgılanmasını bu sayede insanların kendilerini mutlu hissetmelerini sağlar. Kana karıştıktan sonra sakinleştirici bir etki oluşturan çikolatanın günlük olarak belirli bir miktarda tüketilmesi vücuttaki şeker oranının dengelenmesini sağlar.

Her yaştan insanın severek tükettiği çikolatanın hammaddesi kakao olup kakao ebegümecigiller familyasına aittir. Acı bir tadı olan kakao yağmur alan ve ılık iklime sahip olan bölgelerde yetişir. Tohumları mayalandıktan sonra kakao kurutulur, bu sayede acı tadı gider. Tohumlar kurutulduktan sonra kavrulur ve un haline getirilerek yağı çıkarılır. Yağ çıkarıldıktan sonra yapılan öğütme işlemi ile kakao tozu meydana gelir. Elde edilen kakao tozunun uygun miktarda süt ve şeker ile birleştirilmesiyle çikolata elde edilir.

Peki, Siz Hangi Tür Çikolatayı Seversiniz?

Hem fiziksel hem ruhsal açıdan insan vücuduna olan faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz çikolatanın başlıca çeşitleri; sütlü çikolata, bitter çikolata ve beyaz çikolatadır.

Sütlü çikolata ve bitter çikolata en çok bilinen çikolata çeşitleridir. % 50’nin üzerinde kakao bulunan bitter çikolatada bu oranın %70’e kadar çıkması mümkündür. Bitter çikolataların acı bir tada sahip olmasının nedeni içerisinde yüksek oranlarda kakao bulunmasıdır. Bitter çikolataların içerisinde bulunan şeker asla kakao tadını bastırmamalıdır. Eğer bitter çikolatanın şeker oranı yüksek olursa bu kalitesinin yeterince iyi olmadığı anlamına gelir.

Çikolatadaki acı tadı sevmeyenler için sütlü çikolataların ideal olduğunu söyleyebiliriz. Daha sütlü ve tatlı bir lezzete sahip olan sütlü çikolatalarda genellikle %25 oranına kadar kakao kullanılması mümkündür. Eğer siz ya da sevdikleriniz hem bitter çikolata hem de sütlü çikolata seviyorsa Hazz İstanbul Special ya da Hazz Flower Special gibi ürünleri tercih ederek her iki lezzete aynı anda erişmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Sütlü çikolatadan ve bitter çikolatadan sonra en çok tüketilen çikolata çeşidi beyaz çikolatadır. Beyaz çikolatanın üretiminde kakao yağı kullanıldığı için beyazımsı bir renge sahiptir. Diğer çikolatalara oranla daha yağlı ve sütlü bir kıvama sahip olan beyaz çikolata sevenler için Hazz Portakal, Fındık ve Bademli Beyaz Tablet Çikolata gibi ürünleri hazz.com.tr adresinde sizlerin beğenisine sunmaktadır.

Çikolata Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Doğru çikolatanın satın alınabilmesi için dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlar kakao oranı, şeker oranı, içindeki yağlar ve kullanılan ilave malzemelerdir.

Çikolatanın üretimi aşamasında kullanılan kakaonun miktarı, ürünün kalitesi üzerinde doğrudan etkili olduğundan bilgi sahibi olunmasını sağlar. Çikolatanın içerisinde kakao oranı ne kadar yüksekse çikolatanın o kadar iyi olduğu kabul edilir.

Kaliteli bir çikolatanın içerisinde mümkün olduğunca az bitkisel yağ bulunmalı ve bitkisel yağın ideal oranının %5 olduğu unutulmamalıdır. Düz ve pürüzsüz bir yapıda olması gereken kaliteli çikolata kırıldığında kırıntı yapmamalı ve kırılma sırasında kendine has bir çıtırtı çıkarmalıdır. Kırıldığı zaman iç kısmı ağaç kabuğunu andıran çikolata ele alındığı an erimeye başlamalıdır. İçerdiği kakao yağının vücut ısısında erime özelliği aynı zamanda çikolatanın kaliteli olarak değerlendirilmesini sağlayan kriterler içerisinde en önemlilerinden biri olarak kabul edilir. Çikolata eğer ele alındığında erimiyorsa bu içerisinde kakao yağı yerine margarin kullanıldığı ve çikolatanın kaliteli olarak değerlendirilemeyeceği anlamına gelir. Ve kaliteli bir çikolatanın hiç şüphesiz diğer bir özelliği de hoş bir kokusu olmasıdır.

Çikolata son derece lezzetli ve özel bir ürün olup nemsiz, kuru ortamlarda 18-22 derece aralığında muhafaza edilmesine özen gösterilmelidir. Eğer çikolata yüksek sıcaklığa maruz kalırsa içerisinde bulunan kakao yağının eriyip yüzeye çıkması daha sonraysa yeniden donmasıyla kötü bir görünüm ortaya çıkabilir. Bu nedenle çikolatanın özellikle güneş ışığına maruz kalmaması konusunda dikkatli olunmalıdır. Çikolata bulunduğu ortamdaki diğer gıdaların kokularını hızlı bir şekilde emme özelliğine sahip olduğundan baharat gibi keskin kokulu gıdalarla aynı ortamda bulundurmamaya özen gösterilmelidir.

Hazz sektörünün önde gelen isimlerinden biri olarak hem lezzet hem sağlığa uygunluk açısından yüksek kriterleri uygulamaktadır. En kaliteli malzemeler kullanılarak ve hijyen standartlarına en uygun ortamlarda üretim yapılmasına özen gösterilir.

Üretilen Hazz ürünleri hazz.com.tr adresinde satışa sunulur. Çikolatanın yanı sıra hem lezzetleri hem şık tasarımlı kutuları ile ön plana çıkan makaron çeşitlerine de Hazz kalitesiyle erişebilirsiniz. Farklı sayılarda ve farklı lezzetlerde ürünlerden oluşan makaron kutularını tercih ederek sevdiklerinize şık ve lezzetli hediyeler verebilirsiniz. Makaronların yanı sıra farklı ürünlerin de yer aldığı Hazz Kolonya, Makaron ve Çikolata Seti, Hazz Makaron ve Çikolata Seti, Hazz Makaron, Kolonya, Kokulu Mum ve Çikolata Seti gibi ürünleri tercih ederek de son derece ince, şık ve sevdiklerini mutlu edecek hediyeler sunabilirsiniz. Yaptığınız 250 TL üzeri alışverişlerde Hazz’ın anlaşmalı kargo şirketleri aracılığıyla ücretsiz kargo imkanından da yararlanabilirsiniz.