HABERDENİZLİ.COM

Denizli’nin Pamukkale ilçesi Gökpınar Mahallesinde ikamet eden ve sokak hayvanlarına bakan Gülşah Kurt, 12 Mayıs 2017’de kendisine ve hayvanlarına saldıran aynı mahallede oturan S.C.’den şikayetçi oldu. Denizli 1. Aile Mahkemesinde açılan davada, mahkemeden 26 Temmuz’da S.C.’ye 1 ay koruma kararı çıktı. Daha sonra kuralı ihlal ettiği gerekçesiyle mahkeme, S.C.’ye 6 uzaklaştırma cezası verdi. Ancak Gülşah Kurt cezalara rağmen yine kendisine sözlü sataşmada bulunan ve evin yakınlarında bulunan hayvanlara saldırmaya çalışan S.C., hakkında tekrar şikayetçi oldu. Şikayet üzerine mahkeme uzlaşma yoluyla, dünya hayvan hakları koruma günü olan 3 Ekim’de, S.Ç.'ye 100 kilo mama alma cezası verdi. Bunun üzerine S.C., aynı gün 6 çuval köpek maması, 6 paket de kedi maması alarak, Gülşah Kurt’un eşine teslim etti.

Şiddet uyguladığı hayvanlara, Hayvan Hakları Koruma Gününde adaletin yerini bulduğunu düşündüğünü belirten sokak hayvanları besleyen Gülşen Kurt, mahkemeden 150 kilo istediğini ancak 100 kilonun kabul edildiğini söyledi. S.C.’nin 6 çuval köpek maması, 6 pakette de kedi maması aldığını belirten Kurt, “Yemler gelir gelmez sokak hayvanlarına dağıttık. Bir çuval kaldı, o da kısa sürede gerektiği yerlere yani sokak hayvanlarına dağıtılacaktır. Yani bence ceza daha ağır olması gerekiyor, ama bu iyi bir şey. Çünkü zarar vermeye çalıştığı hayvanlar için, çünkü olayın başlangıcı oydu, kendisi mama temin etti. Şu an bundan daha iyi ceza düşünemiyorum” diye konuştu.

Sokak hayvanlarına ve sahipli ihtiyacı olan bakımında yardımcı olunması gerektiğini belirten Kurt, “Daha önce oturduğum yerde, köyden terk edilen, daha doğrusu vatandaşlar kendileri bırakıp gitmiş sokak hayvanları vardı. Kapımın önünde onlar için su yemek bırakıyorum. Bazı vatandaşlar da bundan rahatsız oluyordu. Bir tanesi hamle yaptı. Bizi, hayvanlarımı ezmeye kalktı, taşladı. Sonrasında bana da aynı şeyi yaptı. Ben de gerektiği gibi, yasal olarak bunları savcılığa bildirdim. Dava süreci başladı, ilk önce bir aylık koruma kararı çıktı. Çünkü şahıs, eşim evde yokken, özellikle ben yalnız iken saldırıyordu, bunu yapıyordu. İlk önce hayvanlara saldırmaya başladı. Daha sonra bana yöneldi. Kanun bir aylık koruma çıkardı. Bu şahıs sonrasında bunu ihlal etti. Saldırılarına devam ettiği için 6 aylık uzaklaştırma karar daha çıktı. Bunun sonucunda uzlaşma heyeti devreye girdi. Heyet, artık yapmayacağını ve etkili ceza verebileceğini söyledi. Durumu bize söyledi, daha doğrusu yardımcı oldu. Uzlaşma sonrasında bize, zarar vermeye çalıştığı hayvanlar için 100 kiloluk mama talep ettik. Şahısa bundan sonra hiçbir şekilde hamle yapmamasını söyledik. Sağ olsun savcı bey cezayı gerekli şekilde uygun görmüş, uzlaşma talebimizi ve artık adalet yerini buldu diyebiliriz” diye konuştu.

“Hayvanları koruma gününde cezanın verilmesi iyi oldu”
Karşı tarafın itiraz etmediğini belirten Kurt, “Nasıl oldu, tam olarak bilmiyorum ve aynı gün içeresinde bize mamalar teslim edildi. Denizli Hayvan Dostları Derneği adına 3 Ekim’de yani Hayvanları Koruma Haftası içerisinde oldu, aynı gün 3 Ekim’de başvuru geldi. Polis tarafından akşamında mamalar eşime teslim edildi. Çünkü çok hayvan var maalesef, insanlar bunun farkında değil. Mamalar gelir gelmez yani ertesi günü 6 çuval köpek maması, 6 pakette kedi maması vardı, şuan elimde 1 çuval köpek maması kaldı. Zaten hemen dağıtıldı, kalan mamaları kısa sürede aç hayvanlara dağıtacağım. Bu karar bir örnek olmalı, emsal olmalı ki hayvan severlerimiz korkmamalı hayvanlarımız için onlara yardımcı olmaya devam etmeliyiz” diye belirtti.