HABERDENİZLİ.COM

Son 1 günde 20’den fazla depremin yaşandığı Acıpayam’da panik sürüyor. İlçe halkının sokaklara döküldüğü depremler en çok köylerde hissedildi. Yeniköy, Ucarı, Corum, Apa ve Avşar Mahallelerinde büyük yıkımlara neden olan depremde şimdiye kadar 3 kişinin hafif şekilde yaralandığı öğrenildi. 9.34’te Yeniköy’de meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depremin ardından 10 adet artçı sarsıntı yaşandı.

AHIR HAYVANLARI GÖÇÜK ALTINDA KALDI

Köylerde eski kerpiç evler yıkıldı. Bölgede ahır hayvanlarının göçük altında kaldığı öğrenildi. Köylüler hayvanlarını kurtarmak için seferber oldu. Bölgede AFAD ile diğer STK’lar arama kurtarma çalışmalarına başladı. Acıpayam Kaymakamlığı bünyesinde kurulan kriz masasında hasar tespit çalışmaları için özel bir ekip kuruldu.

33 ARTÇI DEPREM

Denizli Jandarma ekipleri evlere yaklaştırmazken mahalle halkı meydanlarda toplandı.

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde 5.5 deprenin ardından AFAD 33 artçı depremin olduğunu ifade etti.

ACIPAYAM DEVLET HASTANESİ TAHLİYE EDİLİYOR

Deprem anında büyük paniğin yaşandığı ilçede en büyük paniğin yaşandığı yerler arasında bulunan Acıpayam Devlet Hastanesinde tedavi gören hastaların bahçeye çıkarıldığı öğrenildi. Hastaların başka hastanelere sevk edileceği açıklandı.

CAMİLERDEN ANONS

Camilerden anons yapıldı. Elektrik ve suların kullanılmaması ile ilgili uyarılarda bulunuldu.

Acıpayam ilçesinde Karahöyük mahallesinde ise bir evde yangın meydana geldi. Yangın kısa sürede söndürülürken ölen veya yaralanmanın olmadığı ifade edildi.