Denizli'de hayvancılık sektörünün bir araya geldiği toplantıda "Sığır Cinsi Hayvanlarda Suni Tohumlama ve Irk Özelliklerinin Belirlenmesi" konusunda bilgilendirme yapıldı. 
Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Veteriner Hekimler Odası ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından organize edilen toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Türkay Berberoğlu, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Topaloğlu, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Münir Altunbaş ve konuyla ilgili çok sayıda kişi katıldı.
Denizli’de sığır cinsi hayvanlara yapılan suni tohumlamanın daha başarılı ve verimli olması, saf sığır ırklarının korunması, mevcut ırkların özelliklerinin belirlenmesi ile ilgili bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, "2014 yılını çok şükür sizlerin çalışmaları ile hastalığın görülmediği bir yıl olarak geçirdik. Bakanlık olarak Hayvancılık desteklemeleri bakımından 2014 yılın içerisinde Denizli ülke ortalamasının üzerinde pay almıştır. Et ve süt fiyatları da üreticiyi fevkalade memnun etti. Bunun yanı sıra burada bulunan ya da bulunmayan veterinerlerimizden ricamız sahaya kulak vermenizdir. Sahada karşılaştığınız sıkıntıları bize getirin çözüm bulalım. Sahada olan, sahada kalmamalı. Veri akışını mutlaka sağlamalıyız. Birlikten kuvvet doğar. Bu arada Denizli Et ve Süt Kurumu Kombinası keçi kesimine de başlayacak bu haberi de buradan vatandaşlarımıza duyurmak istiyorum" diye konuştu.
Toplantıya konuşmacı olarak katılan Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden Doç.Dr. Hakkı Bülent Beceriklisoy ile Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesinden Yrd. Doç Dr. Hakan Üstüner tarafından iki gün süreyle katılımcılara sığır cinsi hayvanlarda suni tohumlama ve ırk özelliklerinin belirlenmesi ve tanıtımı eğitim verildi.