COVİD -19 salgının önlemek amacıyla 18 Mart 2020 tarihinde Vali Yardımcısı Hakkı Ünal başkanlığında toplanan il Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu ikinci bir emre kadar ilimizde faaliyet gösteren Acıpayam Belediyesi, Çivril Belediyesi , Tavas Belediyesi Canlı Hayvan Pazarları ile Denizli Ticaret  Borsası Canlı Hayvan Pazarının  kapatılmasına karar vermişti.

İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu yaptığı yeni değerlendirmeler neticesinde kapatılan Canlı Hayvan Satış yerlerinin 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren açılmasını uygun gördü. Ancak Hayvan Satış  Yerlerinin faaliyeti süresince COVİD-19 pandemisi önlemleri kapsamında aşağıdaki tedbirlerin alınması önemli olduğu belirtildi.

İŞTE O KURALLAR

1-Hayvan satış yerlerine girişte maske takılması zorunludur.

2-Giriş ve çıkışların tek noktadan farklı kapılardan olması, giriş ve çıkışlarda dezenfeksiyon işlemlerinin  titizlikle yapılmalıdır.

3-Hayvan pazarlarına giriş yapan vatandaşların vücut ısılarının temassız şekilde ölçülmelidir.

4-Giriş ve çıkış yerleri başta olmak üzere , pazarların muhtelif yerlerinde el dezenfaktanları  bulundurulacaktır,

5-Hayvan pazarlarındaki tuvalet ve lavaboların temiz tutularak, sıvı sabun, peçete, otomatik kurulama makinası gibi malzemelerin yeterli miktarlarda bulundurulacaktır,

6- Pazar içerisinde fiziki temastan kaçınılması (pazarlıkta el sıkma vb.) sosyal mesafenin korunması,

7- Sosyal mesafeyi etkileyecek kalabalıkların olması durumunda görevlilerin gerekli müdahaleyi yapmaları,

8- Hayvan pazarında görevli Resmi Veteriner Hekimlerin bulundukları yerlere vatandaşların girişlerinin yasaklanması,

9- Görevli Veteriner Hekimler ile vatandaşların temasını önlemek için evrak alış-verişlerinin yapıldığı bölümün şeffaf bariyerli olacaktır.