KAYSERİ (CİHAN)- Kayserili hayırsever işadamı, yaptığı hayır işlerine bir yenisini daha ekliyor. İşadamı Ziya Eren, Erciyes Üniversitesi’ne ‘İlaç Araştırmaları ve İyi Klinik Uygulama Merkezi’nin binasını yaptırmak için protokol imzaladı. Ancak bugüne kadar birçok hayır işine imza atan işadamı, bu projeye isim bulmakta zorlandı. Çünkü Ailedeki herkesin ismi dha önceki projelere verilmişti. bunun üzerine Eren, bir kez daha anne-babasının ismini İlaç Araştırmalrı ve İyi Klinik Uygulama Merkezi'ne verme kararı aldı.
    Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, işadamı Ziya Eren’in Erciyes Üniversitesi'ne yaptıracağı ‘İlaç Araştırmaları ve İyi Klinik Uygulama Merkezi’nin binası ile ilgili protokol imza törenine katıldı. Törende Bakan Taner Yıldız, aynı zamanda Erciyesspor Kulübü Başkanı olan Ziya Eren’e hayırlarından dolayı teşekkür etti.
    Erciyes Üniversitesi rektörü Prof. DR. Fahrettin Keleştemur ise, işadamı Ziya Eren’in üniversitelerine ciddi desteği bulunduğunu belirtti. Öğrencilere burs verdiğini ifade eden Keleştemur, “İşadamı Ziya Eren, hastanede bir yakınını ziyarete gelmişti. Bu sırada bizleri de ziyaret etti. Bu ziyarette yine kendisi tarafından yaptırılan başka bir inşaat alanını geziyorduk. Bu sırada, böyle bir merkez yaptıracaklarını, bu merkezi ya kendisinin yaptırmasını yada bir hayırsever bulmasını istedik. Kendisi, bizi geri çevirmedi ve bu merkezi yaptıracağını söyledi. Bu desteğinde dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.
    Rektör Keleştemur, bu karar alındıktan sonra bir kriz yaşadıklarını anlatarak, “Yapılacak olan binaya kimin ismini vereceğimiz konusunda sorun yaşadık. Çünkü, işadamı Ziya Eren daha önce çok sayıda hayır işleri yaptırdı ve ailede hemen hemen herkesin ismini bu hayır binalarına vermişti. İsim verilecek kimse kalmadı. Bu sorunu ise Ziya Eren merkeze babası ve annesinin adının verilmesi kararı alarak aştı. Hayırları çok oyunca isim konusunda böyle bir küçük de olsa kriz yaşadık.” diye konuştu.
    Bakan Akdağ, işadamı Ziya Eren’e katkılarından dolayı teşekkür etti. Rektör Keleştemur ile işadamı Ziya Eren arasında imzalanan protokole Bakanlar Taner Yıldız ve Recep Akdağ’da imza attı.
    Erciyes Üniversitesi Kampus alanına yapılacak merkezin temelinin kısa sürede atılacağı belirtildi. Ziya Eren ise imza töreninde açıklama yapmak istemedi. CİHAN