Denizli'de yaşayan Murat Turan (40), askerliğini Tunceli'de komando olarak yaptıktan sonra iş hayatına atıldı. Başarılı şekilde çalışmaya devam eden Murat Turan'ın hayatı 2009 yılında bir anda değişti. Mahallesindeki bir düğüne katılan Murat Turan, bu sırada havaya ateş açan bir magandanın kurbanı oldu. Maganda kurşunu ile sakat kalan Murat Turan, bu süreçte hayata küsmedi. Önce okçuluk sporuna yönelen ve milli takıma kadar yükselen Turan, boş zamanlarını da dans ederek değerlendiriyor. 20. Cadde Dans Okulu'nda dans eğitmenleri Cennet Kösebaş ve Ceren Çetin'den dans kursu alan Turan, dans partneri Ceren Çetin ile birlikte çeşitli dansları icra ediyor. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu tarafından alınan yeni tekerlekli sandalyesi üzerinde özellikle lirik ve Latin dansları yapan bedensel engelli Murat Turan, yaptığı hareketlerle büyük beğeni topluyor.

1 YILDIR DANS EĞİTİMİ ALIYOR
6 yıl önce bir düğünde atılan kurşunla sakat kaldığını ancak hayata küsmediğini belirten Murat Turan, "Sakat kaldıktan sonra hayata tutunmam gerektiğini düşündüm. Bunu da spor ve bu tip sosyal aktivitelerle yapabileceğimi düşündüm. 1 yıl önce dansla tanıştım. Hocalarımın destekleriyle her geçen gün üstüne koyarak çalışmalar yaptım. Yaptığımız gösterilerde çok hoş görüntüler ortaya çıktı. Daha profesyonel olmak için çalışmalarımı sürdürüyorum" dedi.

"DANS EDERKEN ÇOK MUTLU VE HUZURLU OLUYORUM"
Dans etmenin kendisini çok mutlu ettiğini kaydeden Turan, "Lirik ve Latin danslarını öğreniyorum. Ben sonuçta bir engelliyim. Bu olumsuz durumu ben olumluya çevirmek zorundayım. Kendimde böyle bir görev hissediyorum. Dans ederken daha mutlu ve huzurlu oluyorum. Zoru başarmak kadar güzel bir şey yok. Diğer engelli arkadaşlarıma tavsiyem evde yatmasınlar. Bir spor ya da dans kursuna yazılıp hayatlarına renk katsınlar" ifadelerini kaydetti.

"BEDENSEL ENGELLİ BİR PARTNERLE DANS ETMEK ÇOK GÜZEL"
Dans eğitmeni ve bedensel engelli Murat Turan'ın partneri olan Ceren Çetin ise, "Ben dans eğitmeniyim. Uzun yıllardır dans ediyorum. Daha önce hiç yapmadığım bir şey yapıyorum. Bedensel engelli bir kişiyle dans ediyorum. Kendisi bize gelerek 'Ben dans etmek istiyorum' dedince çok şaşırdık ve sevindik. Biz de daha önce böyle bir dans gösterisi yapmamıştık. İlk defa partnerim Murat'la denedik ve çok güzel sonuçlar elde ettik. Böyle çalışmanın elbette zorluğu var ama uzun süreli çalıştıktan sonra güzel hareketler ortaya çıkardık. Engelli arkadaşlarımız yeter ki istesinler her şeyi başarabilirler" diye konuştu.