İZMİR (CİHAN)- Türk Hava Kuvvetleri'nin 100. kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen Türkiye Hava Gösterisi-2011, ikinci gününde de büyük ilgi gördü. İzmir Çiğli 2. Ana Jes Üs Komutanlığı'nda gerçekleştirilen gösterileri askeri alan sınırları içinde yaklaşık 125 bin kişi izledi. Ayrıca on binlerce kişi de araçlarını yol üzerine park ederek havacılık tarihinin en önemli gösterisini izleme fırsatı buldu.
        Gösterileri ilk günde olduğu gibi ikinci günde de halkın her kesimi rahat bir şekilde izledi. İzmirliler gösterilerin yanı sıra uçak ve helikopterlerin yanında bol bol hatıra fotoğrafı çektirme fırsatı buldu. Türkiye Hava Gösterisi 2011'in sabah gerçekleştirilen bölümünde ilk günde olduğu yine SBS'ye girecek öğrenciler düşünüldü. Jetlerin gösterileri öğleden sonraya bırakıldı. Savaş uçakların nefesleri kesin gösterisi, tören alanını dolduran on binlerce kişi tarafından yakıcı güneşe rağmen keyifle izlendi. Gösteriyi izlemeye gelenler güneşten korunmak için şapka, şemsiye ve güneş kremi kullandı.
        Türkiye'nin yanı sıra ABD, Almanya, Avusturya, İngiltere, Fransa, Romanya, Polonya, Pakistan, Cezayir, Hırvatistan, Belçika, Ürdün, Slovakya ve Sırbistan'ın da aralarında bulunduğu 20 ülkeden 146 uçağın katılımıyla gerçekleştirilen gösteriler bugün sona erecek. CİHAN