Denizli Kamu Hastaneler Birliğine bağlı sağlık tesislerinde önceden tahmin edilemeyen ve ani bir şekilde meydana gelerek zaman baskısı oluşturan deprem, yangın gibi acil durumlar için kriz koordinasyon merkezi kuruldu.
Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu Sağlık Tesisleri Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığının talimatı gereği acil durumlara hazırlıklı olabilmek amacıyla oluşturulacak kriz koordinasyon merkezlerinden biri olan Denizli’de, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından kriz koordinasyon merkezi oluşturuldu.
24 saat hizmet verecek olan merkez sayesinde 112 Komuta Kontrol Merkezleri ile koordinasyonun daha etkin şekilde yürütülmesi sağlanacak. Merkezde, birlik genelindeki sağlık tesislerinde; hizmet verilen branşlardaki nöbet ve icap nöbet listeleri, özellikli sağlık birimleri olmak üzere ihtiyaç duyulan tüm sağlık birimlerinin faaliyet ve kapasite durumları, yoğun bakımlardaki yataklar dahil yatak doluluk oranları ve ihtiyaç duyulan diğer gerekli bilgi ve istatistiki verilere güncel olarak sağlanabilecek.
Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar, olağan dışı durum, afet, acil ve kriz durumlarında görev yapacak olan kriz koordinasyon merkezi hakkında bilgi verdi. Acar, doğal afetlere karşı her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini belirterek, "Denizli Kamu Hastaneler Birliğine bağlı sağlık tesislerimizde önceden tahmin edilemeyen ve ani bir şekilde meydana gelebilen olaylarda 112 Komuta Kontrol Merkezi ile koordinasyonlarının yürütülmesi, sağlık hizmetlerinin mesai saati gözetilmeksizin etkin, verimli, eksiksiz ve zamanında sunulabilmesi, hizmet kalitesinin mesai saatleri dışında da aynı şekilde sürdürülmesi ve hizmet sunumunda karşılaşılan aksaklıkların ivedilikle çözülmesi amacıyla kriz koordinasyon merkezi kurmuş bulunmaktayız. Merkezimiz 24 saat aralıksız çalışırken, merkezde olağan dışı durum, afet, acil ve kriz durumlarında görev yapacak 17 kişilik bir ekip oluşturulmuştur" dedi.