Denizli ve Muğla Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterleri tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmalar sonucunda hastanelerdeki işlemlerin dijital ortama taşınmasının bir ayağı olan Tele-Tıp Projesi hayata geçirildi. 
Projeyle Muğla Milas Devlet Hastanesi’nde çekilen MR ve tomografiler Denizli Servergazi Devlet Hastanesi’nde çalışan radyologlar tarafından raporlanıp, aynı gün tekrar Milas Devlet Hastanesi’ne gönderiliyor. Projeyle birlikte Milas bölgesindeki hastaların mağduriyeti de giderilmiş oldu. Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Kasım Çetin, "Teletıp yıllardır tüm dünyada son yıllarda da ülkemizde gündemde olan bir olgu. Bu alanda yapılan birçok güzel uygulama mevcut. Son yıllarda data aktarım hızlarındaki iyileşmelerin yanı sıra yatırım maliyetleri de oldukça azalmış teletıp uygulamalarının önü daha da açılmıştır.Artık kurumsal bazdaki uygulamaların yanı sıra birçok teletıp uygulaması evlerde kişisel kullanıma sunulmuştur. Yakın gelecekte kamu hastanelerinin de vatandaşlarımıza tele evde bakım hizmeti sunmaya başlayacağını da düşünüyorum. Bu alandaki çalışmaların sağlığı ve teknolojiyi bilen, hayalleri olan sağlık idarecileri ile ivme kazanacağını düşünüyorum" dedi. 
Denizli ve Muğla arasında bu projenin Tele - Radyoloji ayağını oluşturduklarını kaydeden Çetin, "Kurmuş olduğumuz Tele - Radyoloji sistemiyle Muğla Milas Devlet Hastanesi’nde çekilen MR ve tomografiler 30 saniye gibi kısa bir süre içerisinde internet üzerinden Servergazi Devlet Hastanesi’ne geliyor. Günde ortalama 80 hasta ayda da ortalama 2 bin hastanın gelen görüntüleri radyoloji uzmanlarımız tarafından okunup aynı gün içerisinde raporlanıyor" dedi.
Muğla Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekteri Dr. Gürbüz Akçay da Milas ve bölgesinde MR ve tomografi hizmeti veren kurum olmadığı için hastaların Muğla iline gitmek zorunda kaldığını söyledi. Akçay, "Bu yıl içinde Sağlık Bakanlığımızca bir Multislice Tomografi alındı. Bir hayırsever vatandaşımız da 1,5 tesla MR hibe etti. Bu cihaz parkurumuz hizmete başladığında Milas ve Bodrum bölgesinden yoğun hasta akışı başladı. İki radyolog olduğu için artan iş yükü nedeniyle raporlama süresi uzamıştı. Bunun üzerine Denizli Genel Sekreterimiz Dr. Kasım Çetin'e ortaklaşa tele-radyoloji projesi yapmayı teklif ettik. Projenin bilişim altyapısı Milas ve Servergazi Devlet Hastaneleri bilgi işlem personeli tarafından kuruldu. Yaklaşık 4 bin TL’lik yatırımla sistem çalışır hale geldi. Yaklaşık 1 aydır çalışan proje sonrası hastalarımızın sonuçlarını günlük olarak verebiliyoruz" şeklinde konuştu.