ZONGULDAK (CİHAN)- HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Mukadder Başeğmez, "Bugün siyaset çetelerin çekim gücüne girdi." dedi.
Has Parti Zonguldak İl Teşkilatı tarafından madenci anıtında düzenlenen mitingde, genel başkan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un son anda değişen programı nedeniyle katılamaması üzerine Genel Başkan Yardımcıları Mukadder Başeğmez, Çağrı Erhan ve Hayrettin Dilekcan konuştu.
Siyasette çetelerin etkisine değinen Başeğmez, "Birbirimizi sevmemiz lazım. Birbirimizi sevmezsek iman etmiş olamayız. Biz siyaseti kabadayılık değil beyefendilik hanımefendilik olarak telakki ediyoruz. Biz siyasi rakiplerimizi düşman olarak değil sadece siyasi rakip olarak görüyoruz. Onun için belden aşağı vurmak, onun için kılıçları çekip kellelerini uçurmak istemiyoruz. Ya bana oy vereceksin ya mahfolacaksın anlayışında değiliz. Siyasetlerine, zihniyetlerine, programlarına eleştirilerimiz yaparız; ama can ciğer 70 milyon insanı bir ve beraber kardeş olarak bağrımıza basarız. Herkes kendi bildiği yolda yürür. Kimse kimseye mecbur değildir. Siyaset odur ki meydanlarda halkın çekim gücüne bağlanan bir şeydir; çetelerin değil, entrikaların değil, paranın değil. Ama bugün maalesef siyaset çetelerin çekim gücüne girdi. Paran yoksa öl diyor. Tam da batı medeniyeti anlayışı." diye konuştu.
İktidar ve muhalefetin miting meydanlarındaki kavgasına değinen Çağrı Erhan ise, "Bu parti kurulduğu günden itibaren Türk siyasetinde üslup farklılığını ortaya koydu. Bizler bir yılda 1 milyon işsize nasıl iş bulacağımızdan bahsediyoruz. Fakat heyhat ki bir tarafta iktidar bir tarafta ana muhalefet bir tarafta da yavru muhalefet sabahtan akşama kadar birbirlerine hakaret ediyorlar, bir buçuk aylık seçim kampanyasında da sizlerin vaktini boşu boşuna harcıyorlar." ifadelerini kullandı.
Daha sonra HAS Parti’nin Zonguldak milletvekili adayları tanıtılarak miting son buldu.
CİHAN