Kocaeli’de düzenlenen Halk Oyunları Türkiye Şampiyonasında Gençler kategorisi düzenlemeli dalda 90.28 puanla şampiyonluk elde eden Pamukkale Cumhuriyet Anadolu Lisesi Halk Oyunları Topluluğu önemli bir başarıya imza attı. Antrenör Ömür Günay yönetiminde aylardır şampiyonaya hazırlanan Halk Oyunları ekibi, şampiyonluk sevincini Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ile paylaştı. 

BAŞARININ SIRRI ÇOK ÇALIŞMAK

Ziyarette konuşan, Okul Müdürü Feridun Sarıkavak, Antrenör Ömür Günay ve ekipten dört gencin hazır bulunduğu ziyarette şampiyonluğun geliş hikayesi konuşuldu. Son yıllarda halk oyunlarında hep derece yapan Cumhuriyet Anadolu Lisesi, bu kez çok çalışmanın karşılığını zirvede yer alarak aldı. 

SARIKAVAK “ÖĞRENCİLERİMİZ SOSYAL ALANDA VE DERSLERİNDE GAYET BAŞARILI”

Pamukkale Cumhuriyet Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ferudun Sarıkavak, Halk Oyunları çalışmalarının öğrencilerinin derslerini aksatmadığını, bilakis onların takım ruhuyla hareket edip hem sosyal faaliyetlerde hem de derslerinde gayet başarılı olduklarını söyledi. Kazanılan başarıdan dolayı Antrenör Ömür Günay’a teşekkür eden Sarıkavak, başarıya inancını hiç yılmadan çalışarak gösterdiğini, kapıdan kovulup bacadan girer deyimiyle verdi.

ADIM ADIM ZAFERE

40 kişiden oluşan Cumhuriyet Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibi, il yarışması ile başlayan macerasını Türkiye Şampiyonu olarak noktaladı. Her bir detayında farklı öykü barındıran bu başarıda, farklı kültürlerden gelen, farklı sınıflarda okuyan gençler, takım olma duygusuyla birlikte hareket ederek ve çok çalışarak zafere ulaştı. 

İBANOĞLU ŞAMPİYONLARI KUTLADI

Pamukkale Cumhuriyet Anadolu Lisesini elde ettiği başarıdan dolayı kutlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Denizli’nin halk oyunlarında altın bir dönemden geçtiğini söyledi. Yıldızlar ve Gençler Türkiye Şampiyonalarında Denizli’den üç takımın derece yapmasının gurur verici olduğunu belirten İbanoğlu, öğrencilere destek olan başta ailelere, okul idarecileri ve antrenörlere teşekkür etti.