Test aşamasına Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın yanı sıra İşletme ve İştirakler Müdürü Mehmet Erçetin, Uşak Belediyesi’nde görevli makine mühendisi ve gıda mühendisi, fırın ekipmanlarını kuran firma yetkilileri ve fırın çalışanları katıldı. İlk ekmeği bizzat kontrol eden Belediye Başkanı Ali Erdoğan ekmeğe ve çalışma koşullarına tam not verdi. Başkan Erdoğan, fabrikanın halka kaliteli ve ucuz ekmek sunacağını söyledi.
Halk Ekmek Fabrikası’nı 5 Temmuz 2013 Cuma günü hizmete açacaklarını da müjdeleyen Ali Erdoğan, "Açılışımız ile birlikte halk ekmek hızlı bir çalışma sistemine girecek. Öncelikle yaklaşan Ramazan ayında vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz. Dar gelirli vatandaşlarımız ucuz ve kaliteli ekmeği günde 40 bin kapasiteli fırınımız vasıtası ile alabilecekler. Ancak biz günlük yaklaşık 12 bin ekmek üretimi yapacağız. Fırınımız Türk Gıda Kodeksi şartlarında çalışacaktır” dedi.
Halk ekmeğin fırıncı esnafıyla rekabet etmeyeceğini de anlatan Erdoğan, amaçlarının dar gelirli ailelere ucuza ekmek sunmak ve denge unsuru olmak olduğunu kaydetti. 6 adet ekmek satış noktası oluşturduklarını belirten Ali Erdoğan, " Şehrin belli noktalarında satış noktaları oluşturduk. Vatandaşlarımız fırınımızdan ekmek almakla birlikte belirlediğimiz satış noktalarından da ekmeklerimize ulaşabilecekler. Şu an için 2. Etap TOKİ Konutları, 4. Etap TOKİ Konutları, Dikilitaş Mahallesi Özel İdare Binası Arkası, Mehmet Akif Ersoy Parkı, İl Emniyet Müdürlüğü Civarı ve Karaağaç Mahallesi Muhtarlığı yakınında satış noktalarımız olacak. Vatandaşlarımız kolaylıkla bu noktalardan ekmeklerine ulaşabilecekler” dedi.