AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski milli futbolcu Hakan Şükür, Galatasaray’ın yeni transferleri Drogba ve Sneijder’in takıma çok yakıştığını söyledi.

Denizli Emniyet Müdürlüğü'nün himayesinde yürütülen 'Hayata Pas Ver Projesi' bugün başladı. Projenin ilk gününde Pamukkale Üniversitesi'nde 'Sporda Şiddet ve Düzensizlik' konulu panel düzenlendi.

Panele, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, PAÜ Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Bağcı ve davetliler katıldı.
Galatasaray’ın yeni transferleri hakkında Hakan Şükür, medya mensuplarının sorularını cevapladı.
"Drogba ile birlikte oynamak ister miydiniz?" sorusu üzerine Hakan Şükür, "Hemen hemen aynı tipte oyuncular olduğumuz için beraber oynamamız zor olurdu. Ama Drogba Galatasaray'a çok yakıştı. Galatasaray'ın böyle bir oyuncuya ihtiyacı vardı. Keza Sneijder de öyle. İkisi de dünya vizyonunda çok değerli oyuncular. Gözden kaçan şu gerçek var, Sneijder uzun zamandır Avrupa arenasında gözükmüyordu. Drogba da Çin'e gidip geldi. İkisi için de mantıklı transferler. Yarın Avrupa arenasına çıkacak bir takımın futbolcusu oldular. Bu futbolcular için de bir şans. İnanıyorum ki, bu güçlerini, göstermiş oldukları performansı göstereceklerdir. Galatasaray takımı bu sezon başarılı bir süreç yaşıyor. Geçen seneden aldığı o rüzgarla. Umarım çok başarılı olurlar. Aynı şekilde Fenerbahçe de başarılı olur. Fenerbahçe de Avrupa ligini lider bitirdi. Bu da önemli bir başarı. Umarım iki takım da sonuna kadar giderler. Ülkemiz için hem moral, hem puan açısından çok önemli şeyler bunlar. Öyle ümit ediyor ve bekliyoruz." dedi.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Schalke 04 ile yapacağı maçın sorulması üzerine ise Hakan Şükür, maçın kolay gibi görünse de, son haftalardaki form durumuna bakıldığında Galatasaray eksiksiz hazırlandığını, Schalke'nin ise formsuz bir süreç yaşadığını belirtti.

Eski milil futbolcu, "Ama bu Galatasaray için dezavantaj olabilir. Çünkü Schalke Şampiyonlar Ligi'nde yenilmedi. Her şeyden önemlisi Schalke bir Alman takımı. Alman takımlarının disiplini hiçbir zaman elden bırakmaması, Galatasaray'ın işini zorlaştırabilir. Ama bizim beklentimiz Galatasaray'ın kazanması ve turu geçmesi." şeklinde konuştu.

"ŞİDDET YAPMADAN ÖNCE VİCDANLI OLUNMALI"

Sporda şiddeti de değerlendiren Şükür, sorunun tepeden başladığını belirtti. Yasal ne kadar iş yapılırsa yapılsın insanların değiştirilemediğini söyleyen Hakan Şükür, "Üst yapılarda bugüne kadar çok eksiklikler yaşadık. Toplumu yönlendirenler onlar. Toplumun gözü önünde değerli kişiler, değerli şahsiyetler, değerli işadamları. Onlar her şeyi kendilerinin kazanması amacıyla yapmasaydı belki de bugüne kadar çok farklı şeyler olurdu. Başka şeyler kazanma adına kendinden fedâkarlık ve feragat edecek insanlara da ihtiyacımız vardı. Bu yarış insanlarımızı başka bir hengamenin içine soktu, açıkçası bu şiddet olayları. Takımlarda bölündü aslında, forma renkleri farklılaştı. Böyle olmamalıydı. Güzel çalışmalar da oluyor. Yasal bazı şartlara ne kadar kavuştursanız da insanı değiştiremiyorsunuz. Her ne kadar devlet şunları şunları yapsın diyorsak, işin içinde o insanların da tanıdığı eşleri, dostları var. Haliyle burada insanın vicdanı ortaya çıkıyor. Keşke herkes şiddet yapmadan önce vicdanlı olabilse. Ahlaklı ve inançlı olabilse. İnsan kendi kendine oturup bunu düşündüğünde bunu kendi kendine çözer zaten. Güzel çalışmalar oluyor ben umutluyum. Güzel gençler yetişiyor. O gençler de bu süreci tamamlayacaktır." dedi.