Büyükşehirlerde adından sıkça söz ettiren kamyon terörü Denizli’de de kendini göstermeye başladı.

Özellikle şehir içinde kullanılan hafriyat kamyonlarının karıştığı kazalar ölümle sonuçlanıyor.

Son olarak Denizli Cumhuriyet Başsavısı Mustafa Alper’in içinde bulunduğu araç hafriyat kamyonuyla çarpışmış, Başsavcı Alper ve şoförü hayatını kaybetmişti.

Kazanın ardından  Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, hem yaşanan kazadan hem de artan şikayetler üzerine kamyonların Denizli Valiliğinin en önemli gündem maddelerinden biri olduğunu açıkladı.

“HAFRİYAT KAMYONLARINDA SAHTE BELGELERLE TAŞIMACILIK YAPILIYOR”

Geçtiğimiz Salı günü Denizli Valiliğinde düzenlenen Halk Günü Toplantısına katılan bir hafriyat kamyonu şoförü, yaşadıkları sıkıntıları dile getirmişti.  

Vatandaş, özellikle yaşadıkları yaralanmalı ve ölümlü kazalar sebebiyle maddi manevi zorluklar çektiğini, şirketten ayrılmak istediğini, fakat şirket yetkililerinin ayrılması halinde sosyal haklarını ödemeyeceğini,  belirterek valilikten yardım istemişti.

Ayrıca hafriyat kamyonlarında sahte evraklarla taşıma yapıldığını iddia eden vatandaş, bu konuda gerekli belgeleri Denizli Valiliğine sunmuştu. 

Toplantının üzerinden 24 saat geçmeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in içinde bulunduğu aracın  hafriyat kamyonuyla çarpışması sonucu Başsavcı Alper ve şoförü  şehid oldu.

Kazanın ardından hafriyat kamyonu şoförünün ehliyetsiz olarak araç kullanması ve  Halk Günü Toplantısına katılan hafriyat kamyonu şoförünün anlattıkları hafriyat şirketlerinin kanun ve kuralları suistimal ettiğini ortaya koyuyor. 

Denizli Vailiği tüm bu olaylar üzerine harekete geçerek kazaların azalması için çalışmalar yapacak.