BURSA (CİHAN)- Kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede dün akşam hayatını kaybeden eski vaiz ve müftü Hacı Ahmet Bilgin (91) dualarla son yolculuğuna uğurlandı.
    Hacı Ahmet Bilgin için bugün Emirsultan Mezarlığı’nda öğle namazının ardından bir tören düzenlendi. Törene Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, milletvekilleri, merhumun ailesi ve yakın dostlarının yanı sıra yüzlerce seveni katıldı. Ailesi, tören öncesi taziyeleri kabul etti.
    Kılınan cenaze namazının ardından kısa bir konuşma yapan eski vekillerden Yasin Hatipoğlu, merhum Hacı Ahmet Bilgin ile 55 yıllık bir hukuku bulunduğunu söyledi.
    Bilginin gerçek bir ilim adamı olduğunu belirten Hatipoğlu, "Tetkik eden, tatbik eden hülasa aldığını kendinde tutmayan başkalarına aksettiren bir insandı. 55 yıl beraber olduk. Ben müftü idim, o vaizdi. Ben belediye başkanı oldum, halefim müftü oldu. Birlikte çok çalışmalar yaptık. Şahadet ediyorum yarabbi, sen akıbetini ve ahiretini hayretsin. 50 sene beraber olmuş bir insan olarak bütün haklarım hocaefendiye helal olsun.”
    Cemaatten helallik istenmesinin ardından Bilgin'in naaşı omuzlarda taşındı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, tabutu bir süre taşıdı.
Hacı Ahmet Bilgin'in naaşı daha sonra Emir Sultan Mezarlığı’nda toprağa verildi.

    BİLGİN HOCAEFENDİ KİMDİR?
    Yozgat'a bağlı Derbent köyünde 1920 yılında dünyaya gelen Hacı Ahmet Bilgin 22 senedir Bursa'da oturuyordu.     
    Askerden sonra zorlu yıllarda Kayseri'de okuyup icazet aldıktan sonra kendi köyünde ve diğer köylerde imamlık yapan Ahmet Bilgin Hocaefendi, 1950 yılında Çorum'un Alaca ilçesinde fahri olarak ramazan vaizliği yapmak üzere göreve başladı. Orada 4-5 yıl talebe okuttu. 1955 yılında Diyanet İşleri'nin yaptığı imtihanı kazanarak asli görevine başladı. Alaca'da 1950 yılından 1969'a kadar görev yaptı.
Üç yıl da Konya'da müftülük yapan Hacı Ahmet Bilgin, 1977 yılında emekli oldu. 1989 yılında yerleştiği Bursa'da talebe okutarak dini ve manevi hizmetlerine devam etti. 15 gün önce kalp yetmezliği dolayısıyla hastaneye kaldırılan Hacı Ahmet Bilgin, 3 Haziran 2011 Cuma günü 91 yaşında vefat etti.
CİHAN