SAMSUN (CİHAN)- Samsun’da iki yıldır yayın hayatını sürdüren haber dergisi Haberexen, Haziran sayısında Samsun ekonominde önemli bir yere sahip olan mobilya sektörünü mercek altına aldı.
    Fabrika ve atölyelerden oluşan 3 bin 500 işletmenin faaliyet gösterdiği ildeki mobilya sektörünü sorunlarını ele alan Haberexen'in 20. sayısında elindeki pazarı Kayseri merkezli ulusal firmalara ve İnegöl mobilyasına kaptıran Samsunlu mobilyacıların çıkış yolunu ihracatta arayacakları ve sektör temsilcilerinin yeni hedeflere ulaşmak için Mobilya İhracatçıları Derneği’ni kurmasıyal geldiği durumu ele alıyor.
    Orta Avrupa, eski Sovyetler Birliği bölgesi, Orta Asya pazarlarının bu alanda keşfedilmeyi beklediği belirtilen mobilya dosyasında şu değerlendirmeye yer veriliyor: “Aslında çoğu müteşebbis ortaklık kültürüne yakın sektör ama bunun birilerince hayata geçirildiğini görmeden riske girmiyor ne yazık ki sektörde bulunanlar. Üye sayısının 15’i geçmeyeceği açıklanan Mobilya İhracatçıları Derneği, Rusya, Gürcistan, Türk Cumhuriyetleri ve Orta Avrupa pazarlarında yer edinmeyi hedefliyor. Tabi ki ilk önce ortaklık kültürü ve anlayışını üyelere, başarılı projelerle de 3 bin civarındaki imalatçılara ispat etmek gerekiyor.”
    Gelecek aylarda bilinen ama fark edilmeyen sektörleri göz önüne çıkarmaya dönük dosya haberciliğinin devam edeceğini açıklayan Haberexen Yayın Grubu Başkanı Mustafa Çakır, bu ay dergi ile birlikte Samsun’un ilk almanak çalışmasını da okurlarına ücretsiz verdiklerini belirtti. Çakır, yeni projelerin gelecek aylarda da okurlarla paylaşacağını kaydetti. CİHAN