HABERDENİZLİ.COM

Motosiklet kullanıcılarının bilinçlendirilmesi amaçlanan seminerde; Denizli Güvenli Sürüş Kontrol Sistemi platformu üyeleri, Jandarma Trafik Timleri, Motosikletli Jandarma Asayiş Timleri, kask takmanın ve trafikte görünür olmanın önemi vurgulamışlardır. Seminer sonunda, standart dışı bir kaskın kırılışı sergilenmiş ve katılımcılardan bir kısmına kask, eldiven, reflektif yelek gibi hediyeler verilmiştir. Eldiven almak için kürsüye çıkan bir kişi ise, kendi yaşadığı kazayı örnek vererek donanım kullanmanın önemini vurguladı.

Proje ile birlikte; kask takma oranının artırılması, motosikletlerin trafikte görünürlüğünün sağlanması, güvenli sürüş bilinci kazandırılması amaçlanıyor. Yapılan kaza analizlerine göre; Çameli ilçesinde motosikletlerin karıştığı (54) trafik kazası meydana gelmiş ve (2) kişi hayatını kaybetmiş.     
Trafik Şube Müdürlüğü kayıtlarına göre motosiklet kazalarının yarısı tek taraflı olarak meydana geliyor. Güvenli kullanım ile motosiklet sürücüsünden kaynaklanan kazalarda azalma sağlanması hedefleniyor.
Denizli İl Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü, motosiklet kullanıcılarına yönelik (20) eğitim semineri yapmayı planlıyor. Bu seminerler ilerleyen tarihlerde (10) lisede ve (6) mahallede daha icra edilecek.