Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Başkan Gürlesin, “Çocuklarımızı yuva şefkati anne-baba sevgisiyle büyüten değerli koruyucu ailelerimizle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi. 

Pamukkale Belediyesi ev sahipliğinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü organizasyonunda Denizli Polis Evi’nde gerçekleşen etkinliğe Vali Şükrü Kocatepe, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve eşi Derya Gürlesin,  Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve eşi Hacer Subaşıoğlu, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcıları Selim Arkan, Fahrettin Göksu, Veli Demir,  koruyucu aileler ile onların aile ortamında büyüttükleri çocuklar katıldı. Koruyucu Ailelerin kaynaşması, Koruyucu Aile sisteminin daha da geniş kitlelere tanıtılması amacıyla düzenlenen etkinlikte, aileler dostluklarını pekiştirdi, çocuklar ise etkinliğin tadını çıkardı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’de ailelerle etkinlikte bir bir sohbet ederek, ‘Hoş geldiniz’ dileklerini iletti. 

“KORUYUCU AİLE SİSTEMİNDE ÜLKEDE  İLK 10 İÇİNDEYİZ”

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, Denizli’nin koruyucu aile uygulamasında Türkiye sıralamasında ilk 10 içinde yer alarak önemli bir başarıya imza attığını vurguladı. Devlet korumasındaki çocukların aile ortamında şefkat ve sevgi ikliminde büyümesine olanak sağlayan Koruyucu Aile Hizmetinin daha da gelişmesi gerektiğini belirten Altın, “Denizli’de 95 koruyucu ailemizin yanında 123 çocuğumuz bulunmaktadır. Aile odaklı hizmetler içerisinde yer alan evlat edinme hizmeti için incelemeleri tamamlanmış 63 ailemiz ise sırada beklemektedir. Bu oranlara bakıldığında Türkiye genelinde koruyucu aile hizmetinde Denizli ilk 10 içinde yer almaktadır.  Bu etkinliğimizle ve diğer etkinliklerimizle de amacımız daha geniş kitlelere Koruyucu aile sistemini tanıtmak, çocuklarımızın yuva şefkatinde büyümelerini sağlamak. Bu gecemizde bizlere ev sahipliğinde bu özel iftar ortamını sunan Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin’e de teşekkür ediyorum” dedi. 

“KORUYUCU AİLELERİMİZİ KUTLUYORUM”

Böylesi özel insanların buluştuğu bir ortamda Koruyucu Ailelerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Çocuklarımızı yuva şefkati ve aile sevgisi ile büyütmek için gönüllü olan Koruyucu Ailelerimize bu davetimize katıldıkları için çok teşekkür ediyorum. 11 ayın sultanı Ramazan ayımızda böylesi güzel bir iftar ortamında devlet koruması altındaki çocuklarımızı yuva şefkati anne-baba sevgisiyle büyüten değerli koruyucu ailelerimizle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Böylesi önemli bir görev üstlenen koruyucu ailelerimize devletimiz adına çok teşekkür ediyorum. Rabbim bizi böylesi güzel etkinliklerde buluştursun. Denizli’de koruyucu ailelerimizin sayıları ve ülke sırasındaki yerimize bakıldığında ilk 10 içinde olmakta memnuniyet verici. Çocuklarımızın gelişimi ve gelecekleri açısından bu sayıları da daha artırmamız gerekiyor. Burada çocuklarımızın ve ailelerimizin mutluluklarını görmek bizleri de mutlu etti. Tekrar davetimize katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi. 
Etkinliğin sonunda ise Vali Şükrü Kocatepe,  Koruyucu Aileleri ve çocukları böylesi güzel bir etkinlikte buluşturduğu için Başkan Gürlesin’e teşekkür belgesi verdi.