Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in, ilçede vatandaşlarla yüz yüze gelerek istek ve dertlerini dinlediği, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi paylaşımında bulunduğu  ‘Mahalle Buluşmaları’nın 20’ncisi Yeniköy Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Başkan Yardımcıları Selim Arkan, Adnan Kaya, Veli Demir ve Türkay Gözlükaya, Abdullah Sevinçli, Yeniköy Mahalle Muhtarı Yusuf Tekin ile mahalle sakinleri katıldı. Vatandaşların mahalle ile ilgili istek ve taleplerini dinleyen Başkan Gürlesin, Pamukkale Belediyesi dolarak yürüttükleri çalışmalar ve bölgede yapacakları yatırımlarla ilgili bilgiler verdi.

 

68 MAHALLEDE YATIRIMLARIMIZ SÜRÜYOR

Başkan Gürlesin, Yeniköy Mahallesi dahil yaptıkları çalışmaları vatandaşlarla paylaşarak şunları söyledi, “Pamukkale İlçemiz bir uçtan bir uca 65 kilometre uzunluğa sahip. 331 bin nüfusa ve çok geniş bir alana sahibiz. Denizli’mizde en büyük ilçe konumundayız.

Pamukkale Belediyesi olarak 68 mahalle de yatırım atağı içindeyiz. O mahallelerimizden bir tanesi de Yeniköy. 24 aylık görev süremizi geride bıraktık. Geldiğimiz noktada yatırımlarımızla eserlerimiz bir bir ortaya çıkıyor. Yeniköy mahallemizde üst yapı çalışmaları kapsamında 27 bin metrekare kilit taşı döşedik. Mahallemizde üst yapı anlamında büyük bir dönüşüm sağladık. Çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışmaları ve bir de çocuk oyun alanlarıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Mahallemizde can ve mal güvenliğinin tesisi açısından mobese kameraları yerleştirdik. İnşallah bu yıl 68 mahallemizin tamamında mobese yatırımını tamamlayacağız. ‘Gençlerimiz spor yapsın’ diye mahallemize halı saha yatırımını tamamladık. Mahallemiz tarımsal üretim yapan bir yerimiz. Bu noktada ihtiyaç duyulan kantar hizmetini burada vermeye başladık. Ayrıca Yeniköy dahil tarımsal üretim yapan tüm mahallelerimizde arazi yollarının düzenlemesi çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. 


PAMUKKALE YOLUNA BAŞLIYORUZ

Yeniköy’ü Pamukkale Mahallesine bağlayan yolda düzenleme çalışmalarına başlayacaklarını belirten Başkan Gürlesin, “Daha öncede Yeniköy mahallemize yaptığımız ziyarette yol ile ilgili vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda düzenleme çalışması yapacağımızı belirtmiştik.

Bu yolumuzda sürücülerin görüş mesafesini kısıtlayan iki tane çıkıntı bulunuyor. Kazalara sebebiyet veren bu alanların kaldırılması ve yolda düzenleme çalışmalarıyla ilgili sit alanı noktası dahil gerekli prosedürleri tamamlamak üzereyiz. İnşallah kısa zaman içerisinde bu alanları kaldırarak yolda sıkıntısız bir ulaşımı vatandaşlarımıza sunacağız. Yaşanan kazalarında önüne geçmiş olacağız. Ben şimdiden düzenleme çalışmalarımızın bölge halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Konuşmaların ardından Başkan Gürlesin, vatandaşların taleplerini alarak, konularla ilgili bilgilendirmede bulundu.