23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili olarak Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, yazılı bir mesaj yayınladı. 23 Nisan’ın tüm Dünya çocuklarına armağan edilmiş tek bayram olduğuna vurgu yapan Gürlesin, “23 Nisan’ın iki önemli anlamı var. Biri 23 Nisan 1920’de Türk Milletinin kendi temsilcilerini bir araya toplayarak oluşturduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulması, diğeri de Dünya’da çocuklara armağan edilen bayram olması.

Milli egemenliğin ilan edildiği bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edildi. Geleceğimizin teminatı olan çocukların kendilerini geliştirmeleri, araştıran ve sorgulayabilen donanımlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak biz yöneticilerin en önemli görevlerinden bir tanesidir.

Biz de kurulduğumuz 2014 yılından bu yana Pamukkale Belediyesi olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Özellikle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha iyi yetişmeleri için hem eğitim kurumlarına hem de kendilerine önemli destekler sağlıyoruz.

Biz bu konuda daha çok destek olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve tüm dünya çocuklarının ‘Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, dünyanın bütün çocuklarını sevgiyle kucaklıyorum’’dedi.