Çanakkale Zaferi’nin 107. yılında başta Çanakkale şehitleri olmak üzere tüm kahramanları minnet ve dua ile yad eden AK Parti Denizli il Başkanı Yücel Güngör, mesajında; “Çanakkale zaferi vatanı ve milleti için canlarını feda eden yüz binlerce kahramanın yazdığı destandır. 
Çanakkale Zaferi Akif’in ’Bedr’in aslanları ancak bu kadar şanlı idi’ dediği gibi imanın ve teslimiyetin vücut bulduğu bir imtihandır. Çanakkale Zaferi asıl mesleği ormancılık olan Seyit Onbaşı’nın 276 kilogramlık top mermisini imanın gücüyle sırtlayarak düşman gemisini batırdığı, hakkın batılı, birliğin ve imanın küfrü yerle bir ettiği, ölümü bile öldüren şühedanın mührüdür.
Çanakkale ruhu birkaç dakika sonra öleceğini bildiği halde en ufak bir tereddüt göstermeden şehadete koşan kahramanların ruhudur. Bu ruh, 260 kilogramlık top mermisini tek başına kaldıran, yüzbinleri bir araya getirerek tek yürek, tek yumruk yapan inancın, azmin ve kardeşliğin bir sembolüdür. 
Eli nasırlı anaların, kağnısındaki mermiyi bebeğinin kundağıyla örterek ona bir zarar gelmesin düşüncesine sahip olan anaların zafere yürüyüşüdür
Çanakkale’de yatan yüz binlerce aziz şehidimizi yâd ederken, kahraman ecdadımızın bizlere miras bıraktığı bu vatana layıkıyla sahip çıkmak, istikbalimizden, istiklalimizden ve özgürlüğümüzden hiçbir şekilde taviz vermemek bizim en önemli görevimiz olduğunu da ifade etmek istiyorum.
 Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimiz olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum.” Diye konuştu