Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün tabiat anıtı olarak tescil ettiği Denizli'deki Güney Şelalesi, heyelanla yıkılması ve yerinin değiştirilmesinin ardından eski görünümüne kavuşmaya başladı.

Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün tabiat anıtı olarak tescil ettiği Denizli'deki Güney Şelalesi, heyelanla yıkılması ve yerinin değiştirilmesinin ardından eski görünümüne kavuşmaya başladı. Il merkezine 70, ilçe merkezine 3 kilometre mesafedeki şelale, 14 Mayıs 2013'te meydana gelen heyelanın ardından yıkılmıştı. Denizli, Aydın ve Manisa Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından şelalenin yeri değiştirilerek yeniden su verildi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, ilgili bürokratlarla şelalede incelemelerde bulundu. Kenarlarının soğuktan donduğu görülen şelale hakkında bilgi veren Vali Demir, eski şelale yerinde yapılan çalışmaların ardından su verildiğini ifade ederek, “Bizim içimiz razı değil. Olayın kamuoyuna taşınmasının ardından ziyaretçi sayısında önemli bir artış oldu ancak görüyorsunuz fizik ve çevre şartları çok uygun değil. Bununla ilgili hemen valilik kaynaklarından 200 bin lira ödeneği Güney Kaymakamlığı’na gönderdik. Kaymakamlık olarak ihaleye yaptılar, burada çalışma başlayacak.” dedi. Özellikle şelaleye gelen misafirlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere bütün sosyal alanların oluşturulduğunu ifade eden Demir, “Ayrıca kilit taşı ve diğer düzenlemeler yapılıyor. Çevreyle ilgili rekreasyon alanı düzenlemesi de yapılıyor. Bizim hedefimiz, öncelikle ziyaretçi sayısının çok yoğun olarak arttığı nisan ayına kadar buradaki çalışmaları tamamlamak. 2014 yılında turizm alanında en önemli yerlerden birisi olması için gayret gösteriyoruz.” diye konuştu.