Güney Kore’nin yüksek tirajlı gazete ve dergilerinde görev yapan köşe yazarı, foto muhabiri ve seyahat magazin editörlerinden oluşan 12 kişilik ekip, Aydın, Denizli ve Muğla’nın tarihi, kültürel ve turistik zenginliklerini gezdiler. Güney Ege gezisinin izlenimlerini, çektikleri fotoğraflar ve hazırladıkları yazılarla okurlarına aktaracak olan gazetecilerin, Güney Ege’nin tanıtımını yapacakları belirtildi.
Ayrıca yayınlanan haber ve fotoğrafların Güney Kore'de seyahat acentelerinin yetkililerine sunularak tur paketi yapmaları için bölgeye davet edilecekleri, bu kapsamda seyahat acentelerinin CEO’larının, Haziran ayı içerisinde Güney Koreli turistler için belirlenecek turizm destinasyonlarını netleştirmek üzere Aydın, Denizli ve Muğla’ya gelmesinin beklendiği ifade edildi.
Güney Ege tanıtım turunun ilk gününde beyaz cennet Pamukkale’yi ziyaret eden gazeteciler, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan ve bir Frigya kenti olan kutsal şehir Hierapolis’i gezdiler. Buldan’da geleneksel Türk dokumacılığını yerinde gören basın mensupları, aynı zamanda Buldan Evliyazadeler Konağı'nı da ziyaret ettiler. Buldan’a özgü yemekler hakkında detaylı bilgi alarak geleneksel yemeklerin fotoğraflarını çeken gazeteciler, Karahayıt’ta ise termal turizm olanaklarını yerinde gördüler. Güney Ege gezisinin ikinci gününde antik dönemin sanat merkezi olan Aydın’ın Karacasu ilçesindeki Aphrodisias antik kentini gezen konuk gazeteciler,  Dalyan’da gerçekleştirilen tekne turu ile Likya kaya mezarlarının fotoğraflarını da çektiler. Konuk heyet, tanıtım turunun üçüncü gününe de seyir terasından Gökova Körfezi'nin fotoğraflarını çekerek başladılar.


Daha sonra Bodrum’a hareket eden gazeteciler, Saint John Şövalyelerinin inşa ettiği Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi'ni gezdiler. Dünyanın yedi harikasından biri olan Mausoleum’u ve Bodrum antik tiyatroyu da ziyaret eden konuk gazeteciler, bölgede golf turizminin yapılabilirliğini incelemek amacıyla Bodrum Golf Club’da yetkililerden bilgi aldılar, Bodrum Gümüşlük’te Ege mutfağının zengin yemek çeşitlerini fotoğrafladılar.
Aydın, Denizli ve Muğla’nın tarih, kültür, doğa ve alternatif turizm olanaklarının Güney Kore medyasında yer alarak tanıtılmasını amaçlayan GEKA’nın gerçekleştirdiği tanıtım turu programına, The Kyunghyang Shinmun, Kukmin Ilbo, Korea Economic Daily ve  Herald Business gazetelerinin yanı sıra Golf Magazine, The Travellers,  Bar&Dining ve Travia dergilerinin köşe yazarı, editör, muhabir ve foto muhabirleri katıldı.