Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Güney Kore Cumhuriyetinin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho, Denizli’yi ziyaret etmeyi çok arzuladığını söyleyerek, “Bu fırsatı bularak sizinle görüştüğüm için çok memnun oldum. Şimdiye kadar Türkiye’de sektörel olarak hemen hemen 13 ili gezdim. Günden güne Denizli’ye gelip Pamukkale’yi gezen turistlerin sayısı artmaktadır. Örneğin Koreli turist olarak yaklaşık 250 bin kişi Türkiye’yi ziyaret etmektedir. Bunların hemen hemen hepsi Türkiye’ye geldiğinde mutlaka Pamukkale’yi de ziyaret ediyorlar. Buraya gelen turistlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle Denizli ve Pamukkale’nin çok önemli bir yer olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Vali Şükrü Kocatepe ise Denizli’nin sanayi ve turizm faaliyetleri hakkında Güney Kore Cumhuriyetinin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho’ya bilgi verdi. Denizli’nin ev tekstilinde merkez konumda olduğunu, Avrupa başta olmak üzere Dünyanın birçok yerinin ev tekstili, havlu ve bornoz ihtiyacını Denizli’nin karşıladığını söyleyen Valimiz Şükrü Kocatepe, Denizli sanayisinde ayrıca; mermer, traverten, bakır kablo ve makine üretimlerinde de ihracatın yapıldığını vurguladı. Turizm alanında da Pamukkale’nin UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan önemli bir turizm merkezi olduğunu hatırlatan Valimiz Şükrü Kocatepe, 19 Antik Şehire sahip olan Denizli’nin inanç, kültür ve termal sağlık turizminde önemli bir merkez olduğunu söyledi.

Vali Şükrü Kocatepe, Güney Kore Cumhuriyetinin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho’ya ziyaretin anısına motiflerle süslü cam, Denizli tanıtım Cd’si ve Denizli’de üretilen tekstil ürünlerinden bornoz ve havlu setinden oluşan hediye verdi.

Güney Kore Cumhuriyetinin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho, Valilik ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı makamında ziyaret ettikten sonra Hierapolis Antik Şehri ile Pamukkale’yi ziyaret edecek.