Ortadoğu turizm pazarı ile dünya turizminin temsilcilerini bir araya getiren ve 34 bin sektör temsilcisini buluşturan fuarda Güney Ege bölgesinden turizm kurum ve kuruluşları GEKA’nın Avrupa holünde tahsis ettiği stant alanında turizm profesyonelleriyle buluşacak.

Bu kapsamda, DENTUROD  (Denizli Tur Operatörleri Derneği), BOYTAV (Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı), MUTSO (Muğla Ticaret ve Sanayi Odası) ile Pamukkale Belediyesi bölgenin tanıtımını yapmak için harekete geçti.

22 senelik geçmişe sahip ve Ortadoğu coğrafyasında gerçekleştirilen en büyük turizm fuarı olan Arabian Travel Market fuarına, özellikle hedef kitlesi Ortadoğu ülkelerinden gelecek olan turistlere kendini göstermek isteyen ülkeler katılacak. Birebir görüşmelerin etkin olarak gerçekleştiği ve böylelikle yeni iş bağlantılarının önünün açıldığı fuara ülkelerin dışında özellikle otellerkatılımcı olarak yoğun ilgi gösteriyor. Fuarda zengin turizmi, aile turizmi, spor turizmi, macera turizmi, taşıma, sağlık ve spa turizmi, alışveriş turizmi ve kültür turizmi alt sektörleri yer alıyor. 



2016 yılında turizmde Rus pazarının zayıflayacağı göz önünde bulundurularak, Arap turist pazarının zengin turist profiliyleGüney Ege’nin yeni pazarlara açılmasında cazip olacağı ön görülüyor. Bunun yanında,bölgenin alternatif turizm alanlarından sağlık ve spa turizmi, kültür turizmi, spor turizmi ile macera turizminin Arap turizm pazarına uygun olduğu değerlendiriliyor. 

GEKA, önemli uluslararası fuarlarda stant açarak hem turizmle ilgili kurum ve kuruluşların tanıtım yapmalarını, hem de Güney Ege bölgesinden bireysel olarak fuara katılanların birebir görüşmelerini gerçekleştirebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlıyor.