Avusturya'nın Vorarlberg Eyaletinde bulunan Dornbirn şehrinde 29 Nisan- 8 Mayıs 2016 tarihlerinde 11’nci kez düzenlenen Fuara Bölgemizden ilk etapta, Buldan Dokuma ustası Selahattin Kaçanoğlu, Yatağan Bıçakçısı Hüseyin Merttürk, ebru sanatçısı Esin Baytur ve halı dokuma ustası Meryem Balıkçı katıldı. Fuarın ikinci haftasına ise;  sedef ve metal ustası Teyfik Gökalp, meşhur Söke körüklü çizmesi ustası Mustafa Avcıoğlu ve Kavaklıdere Bakırcılı’ğının geleneksel ürünlerini sergileyecek olan Ümit Alper katılarak fuarda Güney Ege rüzgarı estirecekler. Fuara katılan sanatçılarımız, Avrupa’ya özellikle Ege Bölgesinden giden soydaşlarımıza, fuarda sergiledikleri ürünlerle kendi kültür ve sanat ürünlerini tanıma ve yaşatma imkanı sunuyorlar. 

GEKA’nın tahsis ettiği yetmiş iki metrekarelik stant alanında,bölgedeki çeşitli destinasyonlara ait tanıtım filmleri, broşür vb. materyallerle Güney Ege’nin turizm potansiyeli tanıtılırken, bir yandan da sanatçılar Ege’ye özgü geleneksel ürünlere hünerli elleriyle hayat veriyorlar.Fuar ziyaretçileri tarafından oldukça ilgi gören Güney Ege standını; Eyalet Bakanı Ing. ErichSchwarzler, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Bşk. Doç. Dr. Kudret Bülbülve Avrupa’daki Türk STK’larının yetkilileriziyaret etti.

Avusturya Kültür ve Kitap Fuarı & Türk Girişimcileri Fuarı;düzenlenen konferanslar, eğlence programları ve konserler ile Avrupa'nın en prestijli ve zengin içerikli fuarlarından birisidir. Yaklaşık 10.500 metrekare alan üzerinde icra edilen fuara yayınevleri ve şirketlerin yanı sıra tanınmış yazarlar, seçkin sanatçılar ve misafirler de katılım sağlamaktadır. Yüzbinlerce kitap, onlarca tanıtım standı, Anadolu'nun zengin mirası, gelenekleri, musikisi, klasik el sanatları ve Anadolu'nun şiirsel lezzetleri fuarda sunulmaktadır. Avusturya'da düzenlenen, en büyük göçmen etkinliğine ev sahipliği yapan Dornbirn şehri Almanya'ya 20 km, İsviçre'ye 10 km ve Liechtenstein'e 30 km mesafededir. Dornbirn şehrinin bu özelliğinden dolayı fuar, Almanya, İsviçre ve Liechtenstein'dan da ziyaretçi akınına uğramaktadır.