Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Gültepe Mahallesi'nde yapılan sağlık merkezinin 15 gün içerisinde tamamlanarak Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne teslim edileceğini müjdeledi. Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, Hayırsever Halil Çarkıt, Denizli İl Halk Sağlığı Müdürü Veli Kılınçarslan ve Gültepe Mahallesi Muhtarı Nazım Hançer, tamamlanmak üzere olan "Denizli Büyükşehir Belediyesi Halil Çarkıt Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi"nde incelemede bulundu. Mahalle Muhtarı Hançer, sağlık merkezinin mahallenin ihtiyacı olduğunu belirterek, "Bugün en güzeli yapıldı. Hayırseverimiz Halil Çarkıt ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a teşekkür ediyorum" dedi. Halk Sağlığı Müdürü Kılınçarslan ise, dayanışma ile çok güzel bir eserin ortaya çıktığına işaret ederek, "Bu binanın yapımında emeği geçen ve hiçbir masraftan kaçınmayan Halil Çarkıt Bey'e ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a teşekkür ediyoruz. Mahallemizin böyle bir tesise ihtiyacı vardı ve bu da en iyisi yapılarak giderildi" diye konuştu.

Sağlık merkezinin yapılmasına vesile olan Hayırsever Halil Çarkıt da, herkese teşekkür ederek, "Bugünler için şükrediyorum. Allah bize nasip etti, bugünleri gördük ve böyle bir işe vesile olduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan'a ve Denizli Valimiz Şükrü Kocatepe'ye teşekkür ediyorum" dedi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Gültepe'nin Denizli'nin en önemli mahallelerinden birisi olduğunu vurgulayarak, "Mahallemizin aile sağlık merkezi ile ilgili talebi vardı. Büyükşehir Belediyesi'nin Gültepe Mahallesi'nde bir arsası olduğunu ifade eden Başkan Zolan, şöyle konuştu: Gültepe Mahallesi'nde hayata geçirilen sağlık merkezinin bölgeye de hizmet vereceğini anlatan Başkan Zolan, "Burası hem aile sağlık merkezi hem de toplum sağlık merkezi olarak kullanılacak bir yer. Denizli'nin en kaliteli sağlık binalarından birisi haline geldi. Gültepe Mahallesi dışında komşu mahallelerimiz de buradan faydalanacak. Hayırseverimiz Halil Çarkıt binayı 15 gün sonra teslim ediyor. En kısa sürede de açılışını gerçekleştireceğiz. İl Sağlık Müdürlüğümüz de buranın malzeme ve personel ihtiyacını karşılayacak. Ben tekrar hayırseverimiz Hali Çarkıt'a teşekkür ediyorum" dedi. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Valiliği ve Hayırsever Halil Çarkıt işbirliği ile Gültepe Mahallesi'ne yapılacak aile sağlığı merkezi ve toplum sağlığı merkezinin protokolü geçen nisan ayında imzalanmıştı. Protokole göre, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin tahsis ettiği 771 metrekare arsaya hayırsever binayı inşa edecek, Halk Sağlığı Müdürlüğü ise sağlık merkezinin işletmesini üstlenecek.