HABERDENİZLİ.COM

31 Mart Yerel Seçimleri öncesi CHP'nin yeniden aday göstermediği Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. CHP-İYİ Parti İttifakı çerçevesinde Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının İYİ Partiye bırakılmasıyla ilgili Gülbay, “3 tane CHP’li Milletvekilinin seçildiği ve görev yaptığı bir ilde CHP’nin aday çıkarmayarak İYİ Parti’nin adayını destekleyecek olmasını doğru bulmuyorum” dedi.

“CHP’Lİ DEĞİLİM DEMEDİM”
Gülbay, CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba'nın yerel bir TV kanalında ‘Gülbay bana CHP'li olmadığını söyledi’ iddiasının doğru olmadığını vurgulayıp, şunları söyledi;  “Ben bir CHP’liyim ama CHP'nin çok ciddi teorik pratik sorunları var. Sayın İl Başkanı Akbaba,  ben, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik ve Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa ile birlikte; ‘Seçimlerde nasıl başarılı oluruz’ konulu bir toplantı düzenledi. Bu toplantıda söylediğim bir sözü cımbızla aldılar. Yaygara çıkardılar. ‘Ben sizler gibi cumhura halk diyen CHP’lilerden değilim’ dedim. CHP’li değilim demedim. CHP’yi fabrika ayarlarına döndürmediğiniz sürece altı ok ilkesine bağlılığımızı tam olarak halka anlatamadığımız sürece başarılı olmamız mümkün değildir. Cümlem aynen böyledir. İl Başkanının yaptığı lafı çarpıtmak, yalan söylemektir” şeklinde konuştu.

170 BİN LİRA VERMİŞ İDDİASI
Kendisi hakkında parti içerisinde çeşitli dedikodular yapıldığını ileri süren belediye başkanı Gülbay, “Yaşanan süreçte Genel Başkan Yardımcımız Gülizar Biçer Karaca, başrol oynuyor. Kendisi, hakkımda dedikodu çıkarmıştır. Parti içerisinde asılsız şeyler söylemiştir.  ‘Gülbay beni Yenicekent festivaline davet etti ama beni konuşturmadı, İYİ Partili Yasin Öztürk’ü, AK Partili Cahit Özkan’ı konuşturdu. Beni konuşturmadı’ demiş. Canlı yayın kayıtları duruyor. Görüntüler ortada, demek ki gelmemiş, demek ki yalan söylüyor. Karalayarak olmaz, insan yol arkadaşına bunu yapmaz. Gülizar biçer Karaca'ya kızgın değil kırgınım. Kendisi yine bir başka yerde, benim ‘CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya’ya 170 bin lira verdim adaylığım garanti’ şeklinde konuştuğumu söylemiş. Benim o kadar param yok olsa da vermem.”

İSTİFAYA DAVET ETTİ
Belediye başkan adayını belirleme sürecinde de ilçe yönetiminin fikrinin alınmadığını belirten Gülbay, “Gülizar Biçer Karaca ve İl Başkanı Mahir Akbaba’yı istifaya davet ediyorum. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu da gereğini yapmaya davet ediyorum. İl Başkanı Mahir Akbaba görevinden istifa ederse, Gülizar Biçer Karaca istifa ederse ya da görevden alınırlarsa devam ederim.  Edilmezse ben de yakında istifa ederim” diye konuştu.